Nazilli Eğitim-İş Dayanışma Yemeğinde Buluştu
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Nazilli Temsilciliği, geleneksel hale getirdikleri dayanışma gecesine buluşarak gönüllerince eğlendi.
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Nazilli Temsilciliği, geleneksel hale getirdikleri dayanışma gecesine buluşarak gönüllerince eğlendi.
Nazilli Ahmet Şensan Kültür Merkezi'nde düzenlenen dayanışma gecesinde emekliye ayrılan sendika üyesi eğitimci Akif Özdemir'e de veda edilirken, Eğitim-İş Nazilli Temsilcisi Gönül Açıkgöz'ün ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Birleşik Kamu İş MYK Üyesi Ekrem Göçmen, Eğitim-İş İl Başkanı Şaban Özdemir, Eski İl Başkanı Yener Bozkurt ile ilçedeki sivil toplum örgütlerinin temsilciler ve çok sayıda Eğitim-İş üyesi katıldı.
Eğitim-İş Nazilli Temsilcisi Gönül Açıkgöz, yaptığı açılış konuşmasında; "Bu görev yerine getirilirken iki noktanın gözden kaçırılmaması gerekir: Birincisi, sendikalarla korunacak hak ve çıkarların çalışma yaşamından, yani işveren-çalışan ilişkisinden doğması, diğeri ise, korunacak hak ve çıkarların, toplumdaki başka kesimlerin hak ve çıkarlarıyla dengeli olması gerekir. Sendika, toplumda bunalım yaratacak, öğrencilerin yaşam ve eğitim hakkını zora sokacak eylem ve girişimlerde bulunamaz. Ancak sendika, üyelerinin insanca yaşam hakkını, yurttaş olarak siyasal yaşamını tehlikeye sokan olaylarda kayıtsız kalamaz. Örneğin, ülkesini emperyalist güçlerin çöplüğü haline getiren, yeraltı, yerüstü kaynaklarını haraç mezat satıp yurttaşlarını işsizliğe, yoksulluğa, köleliğe sürükleyen, yaptığı yolsuzluklarla yaşam alanını, çevresini zehirleyen sakat politikalarla, ülkeyi etnik, dinsel bölünmeye götürenlere, laik, demokratik cumhuriyeti tehdit edenlere karşı durmak, sendikacının başta gelen görevlerindendir. Çünkü bu yıkıcı girişimler tüm yurttaşlar gibi sendika üyelerinin ve onların aile bireylerinin hak ve özgürlüğünü ilgilendirir. Sendika belirli ilkelerle yönetilir. Sendikal ilkeler; sendikaların işleyişinde demokratikliği, katılımcılığı, açıklığı ve ahlaksal kavramları dile getirir. Nazilli'deki sendikal ve diğer sosyal örgütlenmelerden de söz etmek istiyorum. Nazilli'de bizim üye sayımız 230'lara yükseldi. Bu bizim elbette hedeflediğimiz sayının çok altında. Okullarımızda sendika üyesi olmayan hala yüzlerce öğretmen bulunmakta. Sendika üyesi olan ya da olmayan bu öğretmenlerimizin çoğunun bizimle aynı düşünceleri, duyguları paylaştığını biliyoruz. Bu arkadaşlarımıza ulaşıp sendikamıza davet etmeliyiz" dedi.
Eğitim alanında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Açıkgöz; "Eğitimin ekseni kaydırıldı. Ulusal eğitim yerine, dinci yönetim anlayışını benimsemiş yöneticilerin bulunduğu eğitim anlayışı yapılandırıldı. Eğitim hızla ticarileştirilmeye çalışılıyor. Dershaneleri kapatma girişimi ile başlatılan tartışma, aslında ulusal eğitimin yok edilmesi, eğitimin ticarete dönüştürülmesinden başka bir şey değildir. Köy ve kasaba okullarımızı servisçiler açıp kapatmaya başladı. Eğitim çok kötü yönetiliyor. Kayırımcılık sonucu, yetersiz kişilerin önemli yöneticiliklere getirilmesi, atamada ölçü, iktidara yakın ve yandaş olma ya da böyle görünmedir. Binlerce öğretmen adayı atama beklerken ücretli öğretmen çalıştırma hat safhada. Ayrıca, son zamanlarda okullarımızda öğretmenlerimize karşı yapılan saldırılarda önemli artışlar olmaya başladı, Öğretmeni yok sayma, ya da önemsizleştirme 'Alo 147' hattıyla öğrencileri, velileri yanlış yönlendirme, onları cesaretlendirme bunun başlıca nedenleri olarak görülmektedir. İş yerlerimizde, güven içinde, öğretmenlik mesleğinin onuruna yakışır bir ücretle çalışmak istiyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından sendika üyeleri ve davetliler, canlı söylenen türkülerle gece geç saatlere kadar eğlendi. - AYDIN