Nakıboğlu Üniversiteli Öğrencilerle Buluştu
Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu Zirve Üniversitesi Kariyer Zirvesi Programı'nın konuğu oldu.
Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu Zirve Üniversitesi Kariyer Zirvesi Programı'nın konuğu oldu.
Gazeteci yazar Mehmet Gündem'in moderatörlüğünü yaptığı konferansa
Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa ve öğrenciler katıldı.
"İş dünyası öğrencilerden mezun olduktan sonra ne bekliyor" sorusuna cevap veren Nakıboğlu, "Gençler, ilk önce yapacakları işi belirleyerek onu sevmelidir. Bir işe başlarken iletişimde olmazsa olmaz kural dikkattir" dedi.
İş aramaya başlamadan önce ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor diyen Nakıboğlu, "Bunun için de atılacak ilk adım yeteneklerinizi ve kendinizi tanımanız. İş aramaya başlamadan önce mutlaka kariyer, sektör ve iş analizi yapmalısınız. Yeni mezunlar ücret ya da yan haklar konusunda ısrarcı olmak yerine iş, şirket ve pozisyon konusunda ısrarcı ve araştırmacı olmalılardır" ifadelerini kullandı.
Nakıboğlu. "Deneyim sahibi olmamak iş arayan bir kişi için her zaman dezavantajdır. Bu nedenle üniversite yıllarında yapılan stajlar çok önemli. Birçok öğrenci, staj yapmadan yapmış gibi göstermeyi tercih ediyor. Ancak stajlar, iş dünyasını tanımak açısından da önemli.
Özellikle büyük şirketler stajlara önem veriyor ve staj sırasında başarılı olan öğrencileri işe alıyor" diye konuştu.
Yabancı dilin önemine değinen Nakıboğlu, "Ancak şirketler, işe alacakları kişilerin okuma, yazma ve konuşma konusunda hiçbir sorun yaşamalarını istemiyor. Bu yüzden yabancı dil çok önemli. Bunların yanında bilgisayar bilmek olmazsa olmazlardan" şeklinde konuştu.
Çok küçük yaşta iş hayatına atıldığını kaydeden Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, "Babam asıl aktar'dı. Biz hırdavat, kırtasiye, baharat, radyo gibi yaklaşık 10 bin çeşit malın toptan satıcısıydık. Ben orta öğrenimimi İstanbul'da Mahmutpaşa Ortaokulu'nda yaptım. Oradaki okulda okumamın nedeni de, yarım gün okula gidip yarım gün de aktariyede sattığımız çeşitleri temin edip her gün yollardım. Eksilen malları mektupla bildirirlerdi o yıllarda telefon yoktu. Mektupla sipariş gelir onları alır yollardım. Ben çok küçük yaşta iş hayatına atıldım. Çocuklarımı da öyle yetiştirdim. Okula giderken bulundukları yerde çalışmalarını sağladım. Tatillerde bile torunlarımı fabrikaya getirmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.
Başarı için huzurun şart olduğunun altını çizen Nakıboğlu, "Aile mi yönetmek, yoksa şirket mi yönetmek zor derseniz, bence aile yönetmek daha zor. Başarılı olmanın en temel yolu aileden geçer. Eğer insan evinde mutlu ve huzurlu ise mutlaka başarılı olur" diyerek sözlerini tamamladı. - GAZİANTEP