MYO Müdürleri Çerkezköy'de Toplandı
Tekirdağ' bağlı Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu, MYO Müdürleri Koordinasyon Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.
Tekirdağ' bağlı Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu, Namık Kemal Üniversitesi(NKÜ) bünyesinde eğitim veren MYO Müdürleri Koordinasyon Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.
NKÜ MYO Müdürleri Koordinasyon Toplantısı, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çorlu MYO Müdürü Doç. Dr. Tuncay Gümüş, Hayrabolu MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Mirik, Malkara MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk, Marmara Ereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. M. Ömer Azabağaoğlu, Muratlı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Aysun Ünal, Saray MYO Müdürü Doç. Dr. S. Ahmet Menteş, Şarköy MYO Müdürü Doç. Dr. Elman Bahar, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Ertuğrul Recep Erbay ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz hazır bulundu.
" BİRLEŞMEDEN SONRA BİR TIKANIKLIK YAŞAYACAĞIZ"
MYO Müdürleri Koordinasyon Toplantısı'nın Çerkezköy'de ilk kez yapıldığına dikkat çeken ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, akademik yılın ilk toplantısının okullarında gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. ÇEMYO'da bin 300 öğrenci bulunduğunu söyleyen Buluş, "İçinde bulunduğumuz bu binamız ÇEMYO'nun asıl binası değildir. Veliköy'de Belediye bize 130 dönümlük alan tahsis etti. Yüksekokulumuzun inşaatı başladı. Veliköy Belediyesi yerel seçimlerin ardından Çerkezköy Belediyesi'ne devrolacak. O zaman bir tıkanıklık yaşayacağız. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi, bizlere yardımcı olacağını belirtti" ifadelerini kullandı.
"ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORLAR"
Toplantıya başkanlık eden NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay ise kendilerini en iyi şekilde ağırlayan ÇEMYO yönetimine teşekkür ederek, "Yüksekokullarımız bizim için önemlidir. Öğrencilerimizin yüzde 60'ı yüksekokullarımızda okuyor. 2006'da kurulan NKÜ, Trakya Üniversite'sinden devrolmuş yüksekokullarımız ile birlikte bu yükü çekmektedir. Eğitim ve öğretim alanında hepsinin tecrübeleri vardır" dedi.
Yüksekokulların, bulundukları ilçe merkezlerinde son derece önemli fonksiyonları yerine getirdiğini kaydeden Kurultay, "İlçeler bazında yüksekokulların konumu çok daha önemlidir. İlçe ile bütünleşebilmeleri, ilçenin ve ülkenin genel manada ihtiyaç duyduğu elamanları yetiştirme konusunda gayret sarf etmeleri bizi memnun ediyor. Tüm yüksekokularımız özveri ile çalışıyorlar" diye konuştu.
"YÜKSEKOKULLARIMIZA HAK ETTİKLERİ ALT YAPILARI HAZIRLAYABİLMEK İSTİYORUZ"
MYO'ların bulundukları yerdeki ilçe tarafından sahiplenilmesini temenni eden Kurultay, "Yüksekokullara her konuda destek olunması bizim önceliklerimiz arasındadır. Biz yüksekokullarımızı geleceğe sağlıklı bir yapıda taşıma adına gayret gösteriyoruz. Yeni üniversite olmamız nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Yüksekokullarımıza hak ettikleri alt yapıları hazırlayabilmek istiyoruz. Fakat bunlar tamamen bütçe ile alakalı konulardır. Yüksekokullarımıza onların bekledikleri düzeyde kaynağı aktarmakta zorluk çekiyoruz. Bu bağlamda ben bulundukları yerdeki ilçe ve merkezdeki yüksekokullarımızın bir takım taleplerinin karşılanmasında özellikle eğitime yönelik binalar olmak üzere, alt yapının hazırlanmasında ilçe halkının yapacağı desteklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.
"NKÜ SAYGIN BİR ÜNİVERSİTE HALİNE GELECEKTİR"
Saray MYO'nun temelinin geçtiğimiz günlerde atıldığını anımsatan Kurultay, "Bu temel tamamen Saraylı yöneticiler, Saray halkı ve hayırsever iş adamlarının destekleri ile oluşturdukları kaynakla atıldı. Binanın kabası tamamlandıktan sonra, üniversitenin de devreye girmesi ile devlet kaynakları da kullanılarak en kısa sürede bu binamızı eğitim ve öğretime kazandırmayı planlıyoruz. Hassasiyeti gösteren Saray halkına, idarecilerine teşekkür ediyorum. Çerkezköy de bu bağlamda çok daha ön plana çıkması gereken ilçelerimizden birisidir. Veliköy'de bir bina yapıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Genç ve iddialı bir üniversite olduklarını belirten Kurultay, "Gelecekte üniversitemizi ülkemizde sayılı üniversiteler arasına koymak için gayretle çalışıyoruz. Bütün kadromuzla gerçekten başarı için çalışıyoruz. Makamları bize emanet edilmiş, bir müddet sonra başkasına emanet edeceğimiz yerler olarak görüyoruz. NKÜ saygın bir üniversite haline gelecektir. Bu bizim iddiamızdır ve bunu başaracağız" dedi.
"BİZİ ÇOK GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR"
Bine yakın akademik personelle eğitim vermeye çalıştıklarını söyleyen Kurultay, "Bunun 400'ü öğretim üyelerinden oluşuyor. Bu sayının yanı sıra 500'e yakın idari personel ile birlikte kocaman bir aile olma yolunda hızla ilerliyoruz. Önümüzdeki 8-10 yıllık süreçte bu üniversite alt yapısını büyük ölçüde tamamlamış, artık daha ziyade eğitimde kalite ile ilgili rötuş çalışması yapan üniversite konumuna gelecektir. Ciddi bir alt yapı oluşmaya başladı. Bu çalışmalarımız dışarıdan da takdirle izleniyor. Önümüzdeki süreçte çok güzel günlerin bizleri beklediğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
ÇEMYO'nun gelecekte sahip olacağı fiziksel mekanlar, akademik kadro ve öğrenci sayısı itibariyle NKÜ'nün gözde yüksekokullarından biri olduğunu söyleyen Kurultay, "Kurumu hak ettiği yere ulaştırmada bundan sonra da gayret göstereceklerine olan inancımızı da tekrar ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Prof. Dr. Kurultay'a yüksekokulun rozetini taktı. - TEKİRDAĞ