Haberler

Müsiad Dost Meclisi'nin Konuğu Rektör Kızılay Oldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜSİAD Malatya Şubesi, bu ay ki dost meclisi toplantısında İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile bir araya geldi.

MÜSİAD Malatya Şubesi, bu ay ki dost meclisi toplantısında İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Malatya MÜSİAD Başkanı Mehmet Balin, üniversite ile şehrin geçmiş dönemlerde doku uyuşmazlığı yaşamasına karşın son yıllarda bu hususta önemli bir mesafe kat edildiğini belirterek, Ahmet Kızılay'ın göreve başlamasıyla birlikte bu bütünleşmenin daha da farklı bir boyut kazandığını ifade etti. Önümüzdeki süreçte bu bütünleşme ve sinerji ortamını somut işbirlikleriyle taçlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Balin, iş dünyasını temsil eden MÜSİAD gibi etkin ve güçlü bir sivil toplum hareketiyle, İnönü Üniversitesi gibi köklü ve dinamik bir bilim yuvasının ortaya koyacakları üniversite-sanayi işbirliği projelerinin Malatya'nın kalkınmasında kilit rol oynayacağını söyledi.

Planlı-Kaliteli-Yoğun Üretim

MÜSİAD'lı iş adamları olarak Malatya ekonomisinin hak ettiği noktaya ulaşması için temel bir formüle odaklandıklarını belirten Mehmet Balin, "Ne üretirsek üretelim, ister mal ister hizmet. Planlı üreteceğiz, yoğun üreteceğiz, kaliteli üreteceğiz ve en mühimi de katma değeri yüksek üreteceğiz. Planlı, kaliteli ve yoğun bir üretim modeli ancak profesyonel ve kurumsal yaklaşımlarla mümkündür. Bu alanlarda iş adamlarımızın eksikliklerini üniversitemizin katkılarıyla giderebileceğimiz düşüncesindeyim" dedi.

"Katma Değeri Yükseltmek İçin Ar-Ge ve İnovasyon Şart"

Gelişmekte olan ülkeler için çok kritik olan Katma değeri yüksek üretimin, temelinde Ar-Ge ve inovasyonun olduğunu ifade eden MÜSİAD Başkanı Balin, üniversite bünyesindeki teknokentin ve laboratuvar alt yapılarının iş dünyasına yönelik Ar-Ge ve inovasyon projelerinde kullanılmasıyla birlikte hem Malatya ekonomisinin gelişeceğini hem de akademik çalışmalarda zenginleşme sağlanacağını belirtti.

MÜSİAD-Üniversite İşbirliği

Balin, Malatya'nın ekonomik kalkınmasında ihracata yönelik çalışmaların tetikleyici etkisi olacağını söyleyerek, MÜSİAD olarak 2023 yılında Malatya kayısı ihracatında 900 milyon doları toplam ihracatta ise 3 milyar doları hedefe koyduklarını belirtti. Yakında başlanacak bir projeyle Malatya için ayakları yere basan bir yol haritası oluşturacaklarını dile getiren Mehmet Balin, projenin hayata geçirilmesinde yerelde en büyük desteği İnönü Üniversitesinden beklediklerini ifade etti. Balin, "Hem Ankara'dan hem de yerelden teknik uzmanların nezaretinde güçlü bir vizyon ve eylem planı ortaya koyup el birliğiyle uygulayacağız. Malatya'yı hak ettiği ihracat rakamlarına hep birlikte taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

Tıp Fakültesi Üniversitenin yıldızı

Balin'in konuşmasının ardından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay yaptığı konuşmada üniversitenin 41 yıllık birikimi ile Türkiye de önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayarak, "Bugün üniversite sanayi iş birliğini konuşuyoruz. İnönü üniversitesi ağırlıklı olarak kendini sağlıkta Türkiye'ye gösterdi. Tıp Fakültesi üniversitemizin yıldızı. Turgut Özal Tıp Merkezi rahmetli 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kurduğu öncülük ettiği Türkiye'nin abide sağlık merkezlerinin biridir. Açılması ile birlikte Türkiye'nin gözde tıp merkezlerinden biri haline geldi. Gelişerek başarısını başarıya kattı" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Karaciğer Naklinde de Türkiye'de bir numara haline geldiğinin altını çizen Kızılay, "Özellikle Karaciğer nakli ile Türkiye de adı en çok duyuran hastane oldu. Kanser hastanesini açarak başarılarımıza başarı katacağız" dedi. Sağlıkta güçlü olunmasıyla kentin sağlık turizmi potansiyelinin geliştiğini belirten Kızılay, "Sağlıkta Malatya'yı Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri haline getirmek hedefindeyiz. 2023'te sağlık turizminden büyük bir girdiyi Malatya'ya sağlamak düşüncesindeyiz. Sağlık turizmi gelişen bir sektör. Dünyada sağlığa ayrılan pay çok fazla, Türkiye'de bu pay çok fazla. Biz Malatya olarak bu paydan yaralanmak istiyoruz" diye konuştu.

Rektör Kızılay, konuşmasının devamında sanayi, üniversite işbirliği ve teknokent konularında da MÜSİAD üyeleri ile istişarelerde bulundu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close