Haberler
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

5 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde sır perdesi 6 yıl sonra aralandı

5 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde sır perdesi 6 yıl sonra aralandı

Müsiad Bursa Şube Başkanı Gürses Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, eğitimden ekonomiye kadar her alanda Bursa'ya değer katma gayretinde olduklarını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, eğitimden ekonomiye kadar her alanda Bursa'ya değer katma gayretinde olduklarını söyledi.

MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen "Müstakil Düşünceler Konferansı"nın konuğu Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara oldu.

Konferansa MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, UÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Gürses, MÜSİAD olarak eğitimin desteklenmesi konusunda gayret içinde olduklarını belirterek, "Eğitimden ekonomiye her alanda Bursa'ya değer katma gayretindeyiz" dedi.

UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara ise dünyadaki atar damarlarından birisinin iktisadi hayat olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hayattayken hayatımızın en değerli şeyi helal parayı sarf edilmesi gereken yere sarf etmektir. Bana göre bu çağın en mücahidi, helal yollarla kazandığı parayı hayattayken helal yerlere harcayan kişidir. Bunu da yönlendiren şey dini ilkelerdir. Sonraki yıllarda bu ilkeler kurumsallaşmış ve fütüvvet teşkilatları kurulmuş. Tüm Müslüman toplumlarda bu teşkilatları görüyoruz.  Fütüvvet, tüm esnaf teşkilatlarını içine alıyor. Ayrım gayrım olmadan tüm işveren, işçi, çırak ve kalfanın bir araya geldiği bir teşkilat bu. Bu teşkilatların yönetmeliklerine de fütüvvetname deniyor. 13 ve 14. yüzyıllarda Türkçe fütüvvetnamelere rastlıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel
title