Haberler

Muş'ta 3'üncü Kariyer Günleri Etkinliği

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3’üncü Kariyer Günleri etkinliği gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3'üncü Kariyer Günleri etkinliği gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Soma'da meydana gelen maden faciasında yaşamını yetiren işçiler için üzüntülü olduklarını belirtti. Konuşmasında girişimciliğin önemine vurgu yapan Taylan, "Bir ülkenin kalkınması ve zenginleşmesi açısından girişimciliğin önemine inanıyorum. Ne yazık ki ülkemizde girişimci sayısının nüfus içindeki payı istenilen seviyede değildir. Girişimcilik fırsatları görebilmek, analiz edebilmektir. Artık dünyada devlet eliyle kalkınma bitti. Özel sektör ve girişimcilik bunun için çok önemlidir. Fırsat kaçtıktan, zaman geçtikten sonra durumun telafisi yoktur. Bugünkü durumumuz dünkü tercihlerimiz, bugünkü tercihlerimiz ise yarın ki durumumuzdur. Girişimciyi körükleyen en önemli etken kişisel meraktır. Ne yazık ki, girişimcilerin büyük bölümü diğer insanların kişisel meraklarına hizmet etmektedir" dedi.

"İNSANIN KENDİSİNİ GELİŞTİRMESİNİN SONU YOKTUR"

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, kariyerin meslek hayatında konulan hedeflerin başında geldiğini belirterek, "Kariyer, mesleğimizi yaparken koyduğumuz hedefler doğrultusunda iş deneyimi kazanırken, gerekli eğitimleri alıp, mesleki ve bireysel açıdan kendimizi gerçekleştirme sürecimizdir. Kariyer, en klasik şekli ile sonu olmayan bir yol benzetmesi ile tanımlanır. Çünkü insanın kendisini geliştirmesinin sonu yoktur. Kariyer yaptığınız işte kendinizi mesleki açıdan geliştireceğiniz, düşündüğünüz alanları ve konuları, tespit edip, gerekiyorsa bir uzmandan destek alarak, ilgi alanınız ve becerileriniz doğrultusunda ilerleyebileceğiniz ve kendimizi geliştireceğine inandığınız alanlara eğilip kendinizi mesleki, ekonomik, sosyal ve kişisel açılardan tatmin edebilmenizdir" diye konuştu.

2002 yılından beri var olan AK Parti hükümetleri döneminde gençlerin iş ve meslek sahibi olmaları için çalışmalar yapıldığını vurgu yapan Asya, "Günümüzde yetişkin personel ve nitelikli insan gücünü işletmede tutabilmek ciddi bir sorundur. Ancak hükümetimiz yapmış olduğu çalışmalarla bunu başarmıştır. Bugün nitelikli iş gücü, ancak gelişmeye açık bir kariyer yönetimi ile işletmede tutabilmektedir" dedi.

"İŞ-KUR İŞSİZLER VE GENÇLER İÇİN FAYDALI BİR KURUM HALİNE GELDİ"

İş-Kur'un artık aktif faaliyet gösteren ve ülkemizin gençleri ve işsizleri için fayda sağlayan bir kurum haline geldiğini söyleyen Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, "Hayat; kariyersiz, mesleksiz, işsiz ve aşsız olmaz. İş ve aşa hepimizin ihtiyacı var. Özellikle işsizliğin ne demek olduğunu, işten mahrum olanlara sormak gerekir. Üniversitelerimiz, gençleri yetiştiriyor, onlar da üniversitede okurken bir meslek sahibi olma arzusu ile okumaya devam ediyorlar. Ancak, üniversiteler sadece devlet memuru yetiştiren kurumlar değildir. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıkarlarsa girişimci, iş adamı olmak gibi birçok alternatifin de önlerinde olduğunu göreceklerdir. Hayatın tabii akışı, esnaf olmak, tüccar olmak ve iş adamı olmaktır. Yoksa istihdam garantisi olan, yarın kapıya konulamayacak devlet memuru olmak tek alternatif olmamalıdır. Günümüzde iktisadi çalışmanın, ekonomik getirinin bir takım altyapıları vardır. Bunlar toprak, sermaye, emek ve girişimcidir. Ama günümüzde çok önemli bir faktör daha gündeme girmiştir, o da güvendir. Güven çok önemlidir. Güvenin olmadığı yerde çok ortaklı şirketler ve ekonomik faaliyetler olmamaktadır. O yüzden güvenin olmadığı ülkelerde iktisadi faaliyetin çok önemli bir riski vardır. O risk, ileriyi görememektir. Güvenin olduğu toplumlarda, ekonominin daha öngörülebilir ve daha hızla gelişen bir yapıya sahip olduğu aşikardır. Toplumun birbirine güvendiği, insanların birbirinin ne yapacağını önceden öngörebildiği toplumlarda ekonomiler çok daha hızlı gelişmektedir. Bunun için bizler fert olarak, toplum olarak, güvenilir insanlar, güvenilir toplumlar olmak durumundayız. Güvenilir toplumlarda demokrasinin kuralları, ekonominin kuralları çok daha rahat işlemektedir" dedi.

"Demokrasi, ekonominin de bir iklimidir" diyen Vali Büyükersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde demokrasinin geliştiği, sivil yönetimlerin var olduğu yıllar, ekonominin ve istihdamın da geliştiği yıllardır. Ancak, demokrasinin yara aldığı, demokrasinin olmadığı sivil yönetimlerden uzaklaşıldığı yıllara bakarsak ekonominin de tökezlediğini görmekteyiz. Ekonominin tökezlemesi, demokrasiden uzaklaşmanın da bir sonucudur. Demokrasi sadece bir yönetim tarzı değildir. Aynı zamanda ekonomiyi de geliştiren çok ciddi bir maniveladır. Onun olmadığı hallerde toprak altı zenginlikleri ne kadar fazla olursa olsun bir ülkenin kalkınması, işsizine iş, aşsızına AŞ vermesi çok zordur. Yakın çevremize baktığımızda biz bunları görmekteyiz."

Yapılan konuşmaların ardından girişimcilik kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Programa Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kursiyerler ve davetliler katıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

İşte terör örgütünün acımasızlığı! Küçük çocuk havan saldırısında bu hale geldi

Terör örgütünün acımasızlığının en net kanıtı! Küçük çocuk hain saldırıda bu hale geldi

title