Muratpaşa'dan Otizm Farkındalık Festivali
Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, 3’üncü Otizm Farkındalık Festivali’nde, otizme dikkat çekmek için motosikletler ve rengarenk vosvosların eşlik ettiği kortejde üstü açık vosvosla şehir turu attı.
Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, 3'üncü Otizm Farkındalık Festivali'nde, otizme dikkat çekmek için motosikletler ve rengarenk vosvosların eşlik ettiği kortejde üstü açık vosvosla şehir turu attı. Uysal, Hatice- Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde kurulan 3 teknosınıfı da hizmete açtı.
Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, Vostalya ve Motosiklet Grubu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde 3'üncü Otizm Farkındalık Festivali ve Korteji düzenledi.
Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de başlayan festivale Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı Başkan Vekili Bilal Köleoğlu, Vostalya ve Motosiklet Grubu üyeleri, otizmli bireyler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Gökkuşağı renkleriyle boyadılar
Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan ve Engelsiz Kafe Ritm Grubu'nun konseri ile başlayan festivalde katılımcılar, ellerini gökkuşağı renklerine boyadı, metrelerce uzan beyaz bez ve bir 'vosvos'un üzerine el izlerini bıraktı. Başkan Uysal ve katılımcılar daha sonra otizmin rengi olarak kabul edilen mavi balonları 3'ten geriye sayarak gökyüzüne bıraktı.
Yüzlerce araçlık kortej
Festivalin ardından vosvoslar ve motosikletlerden oluşan 'Sevgi ve Farkındalık Korteji' düzenlendi. Belediye Başkanı Uysal, korteje üstü açık bir vosvosla öncülük etti. Kortejin şehir turuna Antalyalılar da alkışlarla destek verirken şehir turu Hatice-Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi'nde tamamlandı.
Teknosınıfılar hizmette
Başkan Ümit Uysal, burada otizmli çocuklarla birlikte Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, Vostalya ve Motosiklet Grubunca oluşturulan, teknoloji sınıflarını hizmete açtı. Tablet ve harekete duyarlı oyun konsolu gibi donanıma sahip teknosınıflarda verilen eğitim hakkında da bilgi alan başkan Uysal, teknosınıfların otizmli çocukların eğitimine küçük bir katkı olduğunu söyledi.
"Otizmin farkındayız"
Başkan Uysal, "Her 20 dakikada otizm tanısının konulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Gerçekten ailelerimle çocuklarımızın hayatı inanılmaz zor. Otizmin farkındayız, otizmli bireylerimizin ve ailelerimizin daima yanındayız, bütün sıkıntılarını paylaşıyoruz" diye konuştu.
Eğitim sisteminin önemi
Muratpaşa Belediyesi olarak eğitim çalışmalarında çocuğun yaratıcılığına ve özgürlüğüne önem verdiklerini ifade eden Başkan Uysal, "Teneffüs Park'ta ve diğer eğitim kurumlarımızda yapmaya çalıştığımız her şey aslında tam olarak budur. Eğitim sistemimiz, biliyorsunuz, çocuklarımızı kapalı yerlere kapatıyor, 40 dakika kara tahtaya baktırıyor. Bu arkaik bir eğitim sistemi ve doğru bir eğitim sistemi değil. Gelecekte bir gün, en ileri ülkelerde olduğu gibi, açık havada değerler eğitimiyle, oynayarak, hoplayarak zıplayarak, dayanışarak, yenilikçi, yaratıcı, yabancılaşmadan daha gelişmiş bir düzen kuracağımıza gelecekte inanıyorum." - ANTALYA