Muğla Kadın Girişimciler Kurulundan Kitap Tanıtımı
Muğla Kadın Girişimciler Kurulu "Muğla'da Seçilmiş Belde ve Köylerde Kadın Girişimciliği Üzerine Sosyolojik Bir Araştırma" isimli kitabını düzenlenen kokteylle tanıttı.
Muğla Kadın Girişimciler Kurulu "Muğla'da Seçilmiş Belde ve Köylerde Kadın Girişimciliği Üzerine Sosyolojik Bir Araştırma" isimli kitabını düzenlenen kokteylle tanıttı.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MUTSO) düzenlenen tanıtım kokteyline Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, ilçe belediye başkanları ve kadın girişimciler katıldı.
Törende konuşan Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, kadınların sivil toplum kuruluşları aracılığıyla toplumda etkinliğini göstermesinin ülke demokrasisi açısından önemli olduğunu söyledi.
Sivil toplum kuruluşlarının ülkede 4. kuvvet olarak yerini aldığına işaret eden Başar, "Kadınlarımız her alanda olduğu gibi sivil toplumda da etkin bir mücadele içerisindeler. Her geçen gün kadınlarımızın iş kollarına etkin bir şekilde katkı sağladığını görüyorum. Kadınların istihdamına yönelik yapılan her çalışma ülke ekonomisini güçlendirir" dedi.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise Muğla Kadın Girişimciler Kurulu'nun kırsal kesimdeki üretim ve istihdam grubunu tespit etmeye yönelik Muğla Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirdiği proje neticesinde bir kaynağın ortaya çıktığını ifade etti.
Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi koyduğunu hatırlatan Karakuş, "Bu hedefe ulaşmak için mutlaka hem erkek hemde kadın girişimci sayısını artırmak zorundayız" diye konuştu.
Karakuş, öncelikle kadınların iş hayatındaki mevcut durumlarının tespit edilmesi ve karşılaştıkları sorunların ortaya konulması gerektiğini bildirdi.
MUTSO olarak kadınların iş gücü piyasasına katılımını ve katılım kalitesini yükseltmek adına her türlü çalışmada gönüllü olarak yer alacaklarını anlatan Karakuş, kadın girişimcilerin Muğla'da desteklenmesinde öncü kuruluş olacaklarını sözlerine ekledi.
Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Çiğdem Özkan Süner de amaçlarının kadın girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilerek girişimcilik kültürünün kadınlar arasında yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Bu amaç doğrultusunda Muğla Kadın Girişimciler Kurulu olarak bir proje ortaya koyduklarını anlatan Süner, kitapta köylerdeki kadınların üretime katkıları, el işleri ve karşılaştıkları problemlerin sorgulandığını kaydetti.
Muğla'da Seçilmiş Belde ve Köylerde Kadın Girişimciliği Üzerine Sosyolojik Bir Araştırma" isimli kitapta Prof. Dr. Nurgün Oktik, Yrd. Doç. Dr. Serap Özen Çöl, araştırma görevlisi Gaye Gökalp Yılmaz, Derya Hasırcı ve Vuslat Doğan'ın imzaları yer alıyor.
Etkinlik kapsamında kırsal kesimde yapılan el işi örnekleri de stantlarda beğeniye sunuldu.
- MUĞLA