Mşü'de Blogna Çalıştayı Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) tarafından düzenlenen 'Blogna Süreci Çalıştayı' başladı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) tarafından düzenlenen 'Blogna Süreci Çalıştayı' başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, çalıştay kapsamında Muş'a gelen Prof. Dr. Metin Toprak'a Muş Alparslan Üniversitesi ailesi adına teşekkür etti. Konuşmasında, rektörlüğünün ikinci dönemine girdiğini belirten İnanç, "Daha öncede sizlerle paylaşmıştık bu rektörlüğümüzün ikinci dönemi. Birinci dönem biraz daha hengame ile geçti diyebiliriz. İnşaat işleri, kampus işleri, akademik yapılanma, idari yapılanma, bölümler öğrenciler derken bu dönem nasıl geçti hiçbirimiz anlamadık. Ama bu dört yılı inşallah biraz daha anlayarak geçireceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi enerjimizin en az yüzde 51'ini, yani yarısından fazlasını kaliteli konularına ayıracağız. Bunlara biraz daha yoğunlaşacağız. Çünkü üniversitemiz kurumsal kimliğini makul bir düzeyde kazandı diye düşünüyoruz. Artık fiziksel mekanları idari ve akademik personeli fakülte ve öğrenci yapılarıyla yerinden yönetilen makul bir üniversite, makul bir kurum seviyesine geldiğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla bundan sonraki bütün alanlardaki büyüme oranlarımızı biraz daha fazla kalite eksenli yapmamız gerektiğini daha önce,de sizlerle paylaşmıştık. O nedenle hepimizi bu önümüzdeki dönemde bekleyen yoğun toplantılar, yoğun beyin fırtınaları ve derslerimizin ötesinde katkı sağlamamız gereken komisyonlar kurullar vesaire ama bütün bunların hepsi kaliteyi zorlayan bir süreçtir" dedi.

"ANKARA'NIN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERİYORUZ"

Bu süreçlerden birinin de Blogna süreci olduğunu vurgulayan Rektör İnan, "Ben bu vesile ile kendi akademik çalışmalarından derslerinden zamanlarını ayırarak bu konulara yoğun bir şekilde katkı sağlayan tüm arkadaşlarımı bir kez daha tebrik ediyorum. Daha önce de söyledim, hiçbirinizin bu tür çalışmaları bir yük olarak, bir angarya olarak görmediğini biliyorum. Sonuçta kaliteyi hep birlikte tadıyoruz. Bize servis edilen kaliteli şeyin kaliteli olmasını istiyorsak hepimizin ona katkı sağlaması gerekiyor. Hep servis edilen değil bazen de servis eden olmamız gerekiyor ve sonuçta birileri mutfakta iken birileri masada bazen de yer değiştiriyoruz masadakileri mutfağa mutfaktakileri masaya diyoruz. İşte bu yani herkes kendisine düşeni yerine getirdiğinde zannediyorum ki Ankara'nın beklentilerini hep birlikte çokta fazlasıyla cevap vermiş olacağız" diye konuştu.

"EKSİKLİKLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Blogna sürecinin, Avrupa yurttaşlığı ve Avrupa yükseköğrenim alanını oluşturmak üzere geliştirilen bir süreç olduğunu belirten Prof. Dr. Metin Toprak ise, "Hem Blogna süreci hem de eğitim reformu bakımından en kritik konu bu çalışmaların bölüm ve program bazında yapılmasıdır. Avrupa komisyonunda ECST etiketi ve diploma eki etiketi alan bir üniversiteyi katılımcılarla birlikte internet sitesi üzerinden değerlendireceğiz.

Bologna süreci çalıştayında emek veren yönetici ve akademik birimlere, hem Türkiye hem de Avrupa komisyonlarından sertifikasını almış bir üniversiteyi iyi örnek olarak ele alarak eksiklerini ve olumlu yanlarını değerlendireceğiz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title