Milli Cimnastikçi Üçtaş: "Cimnastik Branşını Mutlaka Okullara Sokmalıyız"
Milli Cimnastikçi Göksu Üçtaş, cimnastik branşının mutlaka okullara sokulması gerektiğini belirterek, "Cimnastik sporuna küçük yaşta başlandığı takdirde istenilen başarıyı elde etmek kolay olacaktır" dedi.
Milli Cimnastikçi Göksu Üçtaş, cimnastik branşının mutlaka okullara sokulması gerektiğini belirterek, "Cimnastik sporuna küçük yaşta başlandığı takdirde istenilen başarıyı elde etmek kolay olacaktır" dedi.
Türkiye, tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarında cimnastik branşında Türkiye'yi temsil eden ve aktif spor hayatını yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sona erdiren Üçtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıldır cimnastik yaptığını, bu sporu çok sevdiğini, spordan kopmamak için antrenörlük ve yöneticilik yapmak istediğini söyledi.
Cimnastik yaptığı süre içerisinde yurt içi ve yurt dışında katıldığı bir çok yaşarışmadan 100'ün üzerinde madalya alan Üçtaş, son yıllarda elde edilen başarılarla birlikte hedeflerin değiştiğini anlattı. "Hedefler daha yüksek oldu. Madalyalar daha çok kazanılmaya başlandı. Sporcular psikolojik olarak daha çok gelişti" diyen Üçtaş, cimnastik sporunun geliştirilmesi için okullar bazında çalışmanın yapılması gerektiğine dikkati çekti.
Üçtaş, cimnastik sporunun okullarda ders olarak gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, "İlköğretim okulu birinci sınıftaki öğrencilerden, yaşları küçük olan öğrencilerden başlanmalı. Cimnastik sporuna küçük yaşta başlandığı takdirde istenilen başarıyı elde etmek kolay olacaktır. Cimnastik branşını mutlaka okullara sokmalıyız. Ne kadar çok sporcu olursa, kendimizi o kadar çok geliştiririz" şeklinde konuştu.
Üçtaş, çocukların ilkokulda cimnastik branşını aldıktan sonra daha sonra başka branşlara geçerken zorluk yaşamayacağına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Cimnastik sporunda başarıyı yakalama uzun yıllar gerektiriyor. Cimnastik sporuna erken yaşta başlayan çocuklarda esnekli, koordinasyon, kuvvet, estetik ve fiziksel özellikleri geliştiriliyor. Cimnastikte başarı olmak isteyen sporcular uzun yıllar çalışarak, fedakarlıklar yaparak, kendilerine hedefler koyarak çalışmalı.
Başarılı bir sporcu olabilmek için her gün çift antrenmanla yaklaşık 6 saat çalıştım. Antrenmanların ağır olmasına rağmen, birçok sakatlık yaşamama rağmen hedeflerimden asla vazgeçmedim."
Muhabir: Emin Gürbüz
Yayıncı: Atakan Çelik - BOLU