Milli Bir Tehdit Olarak Paralel Devlet Yapılanması Sempozyumu"
Zirve Yayınevi davasında tutuksuz yargılanan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, 17-25 Aralık operasyonlarının bir darbe girişimi olduğunu belirterek, "Tıpkı Ukrayna, Yugoslavya ve Türki Cumhuriyetlerinde olduğu gibi oradaki kadife devrimdi, buradakiler 'Gülen devrimi' olacaktı.
Zirve Yayınevi davasında tutuksuz yargılanan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, 17-25 Aralık operasyonlarının bir darbe girişimi olduğunu belirterek, "Tıpkı Ukrayna, Yugoslavya ve Türki Cumhuriyetlerinde olduğu gibi oradaki kadife devrimdi, buradakiler 'Gülen devrimi' olacaktı. Bunu başaramayınca, 'Biz yolsuzluğun üzerine gittik, gördünüz mü bizim başımıza bunlar gelmeye başladı' demeye başladılar" dedi.
Abat, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Milli Bir Tehdit Olarak Paralel Devlet Yapılanması Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 17-25 Aralık darbe girişimini "darbe" değil de "yolsuzluk operasyonu" olarak gördüğünü söyledi.
Darbe girişimini "yolsuzluk" olarak görenlerin, devletin her organına kanser gibi nüfuz eden bir çete olduğunu ifade eden Ruhi Abat, şöyle konuştu:
"Senin kanında yolsuzluk ürünü haram lokma var. Bu, resmen küresel darbe lobilerinin elinde şamar oğlanına çevirdiği bir adamın uşaklarının darbe girişimidir. Tıpkı Ukrayna, Yugoslavya ve Türki Cumhuriyetlerinde olduğu gibi oradaki kadife devrimdi, buradakiler 'Gülen devrimi' olacaktı. Bunu başaramayınca, 'Biz yolsuzluğun üzerine gittik, gördünüz mü bizim başımıza bunlar gelmeye başladı' demeye başladılar."
Abat, bu coğrafyada yaşamak isteyen ülkenin hem bileği hem de yumruğunun güçlü olması gerektiğini savunarak, FETÖ/PDY'nin Türkiye'nin ateş çemberinde olduğu bir dönemde askere operasyon yaparak, ülkeyi güçsüz durumda bırakmaya çalıştığını anlattı.
Diğer konuşmacılar
Gazeteci-stratejist Osman Softic, FETÖ/PDY'nin Bosna Hersek boyutu ve düzenlediği toplantılar hakkında bilgi vererek, teşkilatın ekonomik faaliyetlerde bulunduğuna işaret etti.
Yeniçağ gazetesi editörü Aqil Alesger ise FETÖ/PDY'nin Azerbaycan boyutunu, "Eğitim", "Medya" ve "Devlet İçinde Kadrolaşma" konu başlıklarıyla ele aldı.
Gazeteci A. Muhammed Bedu da FETÖ/PDY'nin Nijerya ayağını "İslam", "Sivil Toplum" ve "Devlet" başlıkları altında anlattı.