Haberler

Mesudiye'de Kamu Destekleri Anlatıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde kamu destekleri ile ilgili toplantı gerçekleşti.

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde kamu destekleri ile ilgili toplantı gerçekleşti.

Toplantıya Mesudiye İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu, KOSGEB Müdürü Sinan Şahin, Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, Mesudiye Esnaf ve Şoförler Odası Başkanı Recai Koçyiğit, Mesudiye Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Açıkgöz ve çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk sunumu Ordu KOSGEB KOBİ Uzmanı Oğuzhan Er gerçekleştirdi. KOSGEB Destek Yönetmeliği kapsamında uygulanan programlar çerçevesinde Ordu'daki bin 121 işletmeye yaklaşık 9.5 milyon TL destek verildiğini belirten Er, 50 bin TL hibe, 100 bin TL Girişimcilik Destek Programı kapsamında bugüne kadar yapılan destekleme ile 447 yeni iş yerinin açıldığını, bu desteğe Mesudiye ilçesinden de başvuru alınabileceğini dile getirdi.

"DOLANDIRICILARA KANMASINLAR"

Oğuzhan Er, "Vatandaşlarımızı 'KOSGEB'den arıyorum' diyerek bilgileri alınıyor. Dolandırıcılar 'KOSGEB desteklerinden faydalandıracağız' diyerek mağdur duruma düşürüyorlar. Kesinlikle bu tür durumlarda telefondan gelen hiçbir konuşmaya aldırış etmesinler müdürlüğümüz arasınlar" dedi.

Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak ise yaptığı konuşmada, İŞKUR İş İşbaşı Eğitim Programı'nın en fazla 160 gün, günde 5 ile 8 saat arasında haftanın 6 günü düzenleneceğini belirterek, "Projeye 15 yaşından büyük olan, kurum kaydı olan işsizlerimiz katılabilir. Ön lisans dahil üniversite öğrencisi olanlar da programa katılabilir. Ancak işverenin birinci veya ikinci derece hısım ve eşi olanlar ile, programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programı düzenleyecek olan işverenin çalışanı olan kişiler katılamayacak" açıklamasını yaptı.

TKDK Koordinatörlük Uzmanı Önder Saraç ise girişimcilerin TKDK hibe desteklerinden nasıl faydalanabilecekleri konusunda bilgiler verdi. Saraç, "Ordu ilimiz, hayvancılık bölgesi olarak markalaşacaktır. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında ahır, ağıl, kaba yem deposu, silaj çukuru, kesif yem deposu, makine garajı ve idari binaların yapımına ve makine ekipmanların alınımına yapılacak yatırımlara yüzde 65 hibe desteği sunmaktadır. Şayet yatırımcı 40 yaş altında ise bu oran yüzde 70'e çıkmaktadır. Tüm başlıklarda yapılan yatırımlarda sunulan hibe destek kısmı KDV ve gelir vergisinden muaftır. Böylece sunulan hibe desteklemeleri aslında belirtilen hibe destek oranlarını daha da üzerinde gerçekleşecektir" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close