Mersin Devlet Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahisini Geliştiriyor
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Mersin Devlet Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Kliniğine başvuran hastaların, son derece başarılı bir şekilde tedavilerinin yapıldığı bildirildi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Mersin Devlet Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Kliniğine başvuran hastaların, son derece başarılı bir şekilde tedavilerinin yapıldığı bildirildi.
Mersin Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'nden Uzman Dr. Özgür Bayrı, kardiyovasküler cerrahisinde son dönemde önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Özellikle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı'nın göreve gelmesinin ardından bu alanda yapılan yatırımların, kalp damar cerrahisinde önemli başarıları da beraberinde getirdiğini kaydeden Bayrı, gelinen noktada daha büyük hasta kitlesine hizmet verdiklerini belirtti.
Hasta değerlendirme ve tanı koymadaki teknolojik gelişmeler sayesinde kalp ve damar cerrahi rahatsızlıklarının erken tespiti ve buna paralel olarak hastaların tedavi imkanlarının arttığına işaret eden Bayrı, "Bu çerçevede Mersin'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen hastalara da hizmet verebiliyoruz. Burada başarılı bir şekilde tedavileri yapılmaktadır. 10 kalp ve damar cerrahisi uzmanı, 3 perfüzyon teknisyeni, 5 ameliyat hemşiresi, 15 yoğun bakım, 16 servis hemşiresi ve yardımcı personelden oluşan güçlü bir ekibe sahibiz. Amacımız, her geçen gün yeni teknolojik imkanların geliştirildiği kalp ve damar cerrahisi alanında geniş bir hasta kitlesine ulaşmak" dedi.
Mersin Devlet Hastanesi'nde bypass, kalp kapağı, kapalı aort damar ameliyatları yapılabildiğini, ayrıca aort cerrahisi ve anevrizmalar ile periferik atardamar hastalıklarına müdahale edilebildiğini ifade eden Bayrı, "Kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitemiz, kalp damar ve göğüs cerrahisi ameliyatları sonrasında erken dönemde hastalarımızın iyileşme sürecini hızlandıran fizik tedavi uzmanlarının destek hizmeti ile de özelleşmiş bir birimimizdir. İleri teknolojik özelliklere sahip teknik donanım ve cihazlarımızla hastaların her aşamada takip ve tedavileri başarı ile yapabilmektedir.
Hastanemizde bir ilk olarak kasıktan yapılan anjiyo ile büyük karın atar damarı kapalı yöntemle başarılı bir şekilde tedavi edilmiştir. Artık ameliyatı çok riskli hastalarımızı bu yöntemle sağlığına kavuşturabileceğiz" diye konuştu. - MERSİN