Haberler

Mersin'de Türk-Alman İş Forumu Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl: "Almanya'da 75 bin Türk asıllı iş adamı ve iş kadını, 370 bine yakın insana istihdam sağlıyor, aynı zamanda 35 milyar avro ciro yaparak Alman ekonomisine katkıda bulunuyor"

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, ülkesinde 75 bin Türk asıllı iş adamı ve iş kadınının 370 bine yakın kişiye istihdam sağladığını, 35 milyar Avro ciroyla Alman ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Pohl, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından bir otelde düzenlenen Türk-Alman İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Mersin'in ticaret ve lojistik anlamda önemli merkezlerden olduğunu kaydetti.

İş formunu, birçok sektördeki ekonomik gelişmeleri nedeniyle bu kentte yapmaya karar verdiklerini ifade eden Pohl, "Bu tür ekonomi günlerinde bölgelerin kapasitesini görme ve geliştirme fırsatını da buluyoruz. Onun için Almanya Büyükelçiliği, bu ekonomi günlerini düzenliyor" diye konuştu.

Pohl, Türkiye ile Almanya'nın derin geçmişe sahip olmanın yanı sıra ticari bağlarının da bulunduğunu hatırlatarak, "Almanya ile Türkiye'nin ilişkileri çok iyi seviyede. 3 milyon Türk asıllı insanın yarısından fazlası Alman vatandaşlığına geçti. Almanya'da 75 bin Türk asıllı iş adamı ve iş kadını, 370 bine yakın insana istihdam sağlıyor, aynı zamanda 35 milyar avro ciro yaparak Alman ekonomisine katkıda bulunuyor" dedi.

Almanya'nın, Türkiye'nin en önemli ticari ortakları arasında yer aldığını vurgulayan Pohl, Türkiye'deki Alman şirketi sayısının 5 bin 700'e ulaştığını söyledi.

Pohl, iki ülke arasındaki ilişkilerin eğitim ve inovasyon alanlarında da devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye ile Almanya arasında 2014 yılı 'Türk-Alman Bilim Yılı' ilan edildi. Bilim yılı bizim için gerçekten de Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkiler açısından önemli bir unsur. Bu alanı daha fazla inşa edip, geliştirmeyi düşünüyoruz. İyi ilişkilerimizi daha ileri götürmek için çalışalım. Bu forum bunun için iyi bir vesile. Burada Türk ve Alman şirketleri bir araya geldi. Birbirlerini tanımak için gayet heyecanlılar ve yeni iş ilişkileri kurmak açısından da girişim arayışındalar. Bu forumun yeni bağlantılara vesile olmasını diliyorum. İyi ticari ilişkilerin daha da derinleşmesi umudunu taşıyorum."

Diğer konuşmacılar

Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer de Almanya ile Türkiye arasında gittikçe gelişen ilişki olduğunu belirterek, siyasi iş birliğinin de son 10 yılda ekonomik faaliyetlerle güçlendiğini kaydetti.

Göçer, ekonomik anlamda en çok iş birliği yapılan ülkelerin başında Almanya'nın geldiğini ifade ederek, "Uzun dönemden beri ekonomi aktörlerinin istediği siyasal ortam artık Türkiye'de var. Yatırım yapılacak yerlerdeki çalışmalar da Türkiye genelinde olumlu ilerliyor. Mersin, yabancı yatırımlar için çok uygun bir kent. Kentimiz, sosyal yaşam alanları, üniversiteleri, belediye çalışmalarıyla yabancı sermaye için iyi bir cazibe merkezi haline geldi" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da 2007'den beri iş forumları için Mersin'in tercih edildiğine değinerek, şunları söyledi:

"Mersin, Türkiye'nin tüm potansiyellerini bünyesinde barındıran, ekonomik gücü yine tüm Türkiye'yi temsil eden, sosyopolitik yapısıyla da önemli bir şehir. Mersin'in geleceğini birlikte kuralım diyerek katılımcı yönetim anlayışıyla çıktığımız yolda, Mersin'i her anlamda ülkemizin ve bölgemizin en önemli şehri haline getirmekte kararlıyız. Dünyanın en önemli ekonomik ve siyasi güçlerinden olan Almanya'dan çok şey öğreneceğimize inanıyorum. Mersin'in de Alman dostlarımızı memnun edecek pek çok imkanı kendilerine sunabileceğini tahmin ediyorum."

Konuşmaların ardından MTSO ve Lojistik Derneği tarafından dördüncüsü düzenlenen Ulusal Lojistik Proje Yarışması'nda dereceye girenlere ödül verildi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel
title
Close