Haberler

Merhum İşadamı Ahmet Keleşoğlu, Konya Aydınlar Ocağı'nda Anıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum iş adamı Ahmet Keleşoğlu, Konya Aydınlar Ocağı'nda "Bir Başarı Abidesi" olarak anıldı.

Merhum iş adamı Ahmet Keleşoğlu, Konya Aydınlar Ocağı'nda "Bir Başarı Abidesi" olarak anıldı.

Konya Aydınlar Ocağı'nın Konya İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen bu haftaki Salı Sohbetleri'nde, "Bir Başarı Abidesi" olarak geçtiğimiz Ocak ayında hayatını kaybeden iş adamı Ahmet Keleşoğlu'nun aile, iş ve çalışma hayatı anlatıldı.

Konuşmacı Abdullah Alkan, Konya'da kurulan Selçuk Ecza Deposu'na çalışmak için 13 yaşında girdiğini, 1958'li yıllarda Konya'da bir ecza deposu ve 15 eczane bulunduğunu belirterek, "O zamanlarda siparişleri telefonla alır, makaralı büyük teyplere kaydeder ve çözdükten sonra yazarak işlerin takibini yapardık. Şirket büyümeye başlayınca görev taksimi yapıldı. Ben muhasebe müdürü olarak işime devam ettim" dedi.

Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu'nu bir patron olarak değil, bir baba ve bir ağabey olarak görüp tanıdığını söyleyen Abdullah Alkan, şunları kaydetti:

"Ahmet bey, şirket ve holdingde çalışan herkesin fikrini alır ve açıkça konuşmalarını isterdi. Onun her dediğini yapmazdık. Fikrimizi söyler, bazı kararlarında bunun yanlış olduğunu söyler ve kendisini uyarırdık. Aradan 3-4 ay geçtikten sonra bizi telefonla arar ve siz haklı çıktınız, iyi ki benim sözümü dinlemediniz diyerek bizi tebrik ederdi. Ahmet Keleşoğlu'nun Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne yaptığı katkılarıyla, Bakanlar Kurulu kararı ile fakültenin adı ' Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi' olarak değiştirildiği. Ahmet bey, eğitimin yanında kültür alanında da pek çok destekte bulundu. Bu doğrultuda Konya Selçuklu Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda yapılan Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi, 5 Mayıs 2007'de hizmete girmiştir. Ayrıca Ermenek'te inşa edilen Nezahat - Ahmet Keleşoğlu Camii 2008 yılında hizmete açılmıştır."

Ahmet-Nezahat Keleşoğlu Vakfı'nın 8 okul yaptırdığını ve Ermenek'teki cami ve külliyeden her gün fakir 250 aileye AŞ gittiğini, Ermenek maden faciasında ölen ailelerin bütün çocuklarının eğitim masraflarının vakıf tarafından üstlenildiğini dile getiren Alkan, "1958 yılından bu yana geçen zaman diliminde ticari yaşamındaki başarılı çalışmalarını özellikle eğitim alanında yaptığı hamleler ile destekleyen Ahmet Keleşoğlu; Selçuk Üniversitesi Senatosu'nun 2005 yılında aldığı karar gereğince "Eğitim Bilimleri" dalında "Fahri Doktorluk Payesi"ne layık görülmüştür. 2008'de de ülkemize yaptığı eğitim, kültür, sanat, sağlık alanlarındaki katkılarından dolayı, TBMM'de yapılan bir törenle kendisine Türkiye Büyük Millet Meclisi "Üstün Hizmet Ödülü" verilmiştir" diye konuştu.

Alkan, sunum şeklinde yaptığı konuşmasını, "57 yıl içerisinde ülkemizin en büyük şirketlerinden olan Selçuk Ecza Holding ve Ahmet-Nezahat Keleşoğlu Vakfı; 'güven, denge, istikrar' ilkeleri ile sonsuza kadar yaşayacaktır. Biz çocukların seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Mekanın cennet, ruhun şad olsun Dr. Hacı Ahmet Keleşoğlu" sözleriyle tamamladı.

Sohbetin sonunda katılımcılara, Ahmet Keleşoğlu'nun ruhuna Hacıveyiszade Camii'nde indirilen hatimler, okunan ilahiler ve dualarla birlikte dağıtılan şekerlerden ikram edildi. Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü de Abdullah Alkan'a çeşitli kitaplardan oluşan yayınlar hediye etti.

Kaynak: AA / Yerel
Yenidoğan Çetesi davasında 5. gün! Eski bakan da duruşma salonunda

Bebek katilleri hesap veriyor! Eski bakan da duruşma salonunda

Yenidoğan Çetesi'nde ambulans şoföründen ilk itiraf: Hasta yönlendirerek para kazandığımı kabul ediyorum

Örgüt yöneticisi ambulans şoförü, nasıl para kazandığını anlattı

400 bin kişinin GSS prim borçları için af geliyor

Af geliyor! 400 bin kişinin tüm borçları silinecek

İngiltere'den tarihi rest: Bu gece Rusya ile savaşmamız istenirse savaşırız

İngiltere'den Rusya'ya tarihi rest: Bu gece sizinle savaşırız

title