Haberler
CHP lideri Özel, Ahmet Özer'i Cuma günü cezaevinde ziyaret edecek

CHP lideri Özel'in beklediği izin çıktı! Cuma günü ziyaret edecek

Güran ailesinin silinen kayıtlarındaki Kürtçe konuşmalar deşifre edildi: Bunu söylersen seni koruruz

Aileden Enes'in arkadaşına: Bunu söylersen seni koruruz

RTÜK'ten yayıncılık ilkelerini ihlal eden 4 diziye ceza

RTÜK'ten 4 diziye ceza

Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden nasıl aday olabileceğini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden aday olabilir mi? En yakınındaki isim formülünü verdi

Memiş: "Türkiye Yüksek Teknolojiye Yönelmeli"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, Türkiye’nin teknoloji ürünü ihracatının çok düşük seviyelerde olduğunu belirterek, “Ülke olarak ileri teknoloji ürünler geliştirerek bunu pazarlamayı başarmalıyız” dedi.

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, Türkiye'nin teknoloji ürünü ihracatının çok düşük seviyelerde olduğunu belirterek, "Ülke olarak ileri teknoloji ürünler geliştirerek bunu pazarlamayı başarmalıyız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Memiş, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı, 2016 yılı Ocak ayı 'Dış Ticaret İstatistikleri'ni değerlendirdi. TÜİK'in, yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki hissesini yüzde 3,2 olarak açıkladığını anımsatan Memiş, "Türkiye öncelikle kaliteli eğitime, sonrasında ileri teknoloji üretimine yönelmeli, son olarak ise bu ürünlerin iyi pazarlanması konusunda ciddi çalışmalar yürütmeli" ifadelerini kullandı.

Dünyada artık en çok teknolojik ürünlerin pazar payı oluşturduğuna dikkat çeken Memiş, bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapılması ve eğitim sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Mesleki eğitim veren liselerde teknoloji üretimine dönük bölümler açılması gerektiğini de kaydeden Memiş, şöyle devam etti: "Hatta bu meslek liseleri organize sanayi bölgeleri içerisinde oluşturulmalı. Devamında ise üniversiteler içerisinde teknoloji üretebilecek belli bölümler oluşturularak bu bölümlerin eğitimleri de organize sanayi bölgeleri içerisinde, öğrencilerin aktif öğrenebilecekleri ve üretebilecekleri bir ortamda kurulmalı. Eğer biz işi sıkı tutar, kaliteli bir eğitim verirsek sonrasında ortaya çıkacak ürünün pazarlanması da kolay olacaktır. Dünya bugün bilgi çağında ve elektronik aletler her geçen gün küçülürken, işlevleri de aynı oranda artıyor. Ülkemizde üretimi gerçekleşerek tüm dünyaya ihraç edebileceğimiz özelliklere sahip ürünlere ihtiyacımız var. Eğer yeterli eğitimler başarılı bir şekilde verilirse, gençlerimizin ciddi çalışmalar yapabileceklerini düşünüyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title