Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İşte 7 kişiyi öldüren Bahtiyar Aladağ'ın son görüntüleri

İşte 7 kişiyi katleden caninin son görüntüleri

16 ilde daha okullar tatil edildi

16 ilde daha okullar tatil edildi

Melek Yatırımcılık Eğitim Programı Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ev sahipliğinde, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş ve 2012 yılında Avrupa’nın en çok yatırım yapan melek yatırımcısı seçilen Paulo Andrez’in katılımıyla ‘Melek Yatırımcılık Eğitim Programı’ gerçekleştirildi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ev sahipliğinde, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş ve 2012 yılında Avrupa'nın en çok yatırım yapan melek yatırımcısı seçilen Paulo Andrez'in katılımıyla 'Melek Yatırımcılık Eğitim Programı' gerçekleştirildi.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı yaptı. Genel Sekreter Kamil Taşçı, Kayseri ve çevre illerde sanayi potansiyelini uluslararası alana taşımanın en önemli yol açıcılarının yatırımcılar ve girişimciler olduğunu söyledi. Türkiye'de ve özellikle Anadolu kentlerinde, girişimcilerin, büyümenin en önemli öncülünü finansal analiz ve sermayeye bağladığını belirten Kamil Taşçı, kurumsallaşmış anlayışta bunun yerini, yenileşimci girişimcilerin aldığına dikkat çekti.

"İNSAN KAYNAĞI FİNANSAL PLANDAN DAHA ÖNEMLİ"

Kamil Taşçı, "Burada da girişimci fikirleri nasıl katma değere dönüştüreceğimizle alakalı da bir takım destek mekanizmalarına ihtiyaç var. Kayseri'de refah seviyesinin artırılmasını istiyorsak, imalatı düşük teknolojiden sıyrılıp katma değer üretilecek ürün üretimine yönelmeliyiz. Bunu yapabilmemiz için insana ihtiyacımız var. Hem işgücü hem girişimci potansiyeli taşıyan bir kitle var mı? Gerçekten var. İlimizde 120 bin yüksek öğrenim görmüş nüfusumuz var. Bu ciddi bir sayıdır. Bu, insan gücünü doğru yönlendirdiğinizde gerçekten de bu şehrin sıçrama yapabilecek bir potansiyeli olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

"50 YIL ÖNCE İNOVATİF FİKRİ OLANLAR DAHA ŞANSLIYDI"

Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş da, Türkiye'de girişimcilik serüveninin en fazla 50 yıllık bir tarihi olduğunu ifade etti. Bugünün girişimcisi ile 50 yıl öncenin girişimcilerinin bazı farkları olduğuna değinen Baybars Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1950-1960'larda icat çıkarmak çok önemliydi. Çıkarmış olduğunuz bir icat varsa satmanıza da gerek yoktu, tüketici gelip alıyordu zaten. Çünkü ihtiyaç vardı. Bugünün girişimcisiyle 40 yıl öncesinin girişimcisi arasında bazı farklar var. En önemli farklardan biri o zaman herhangi bir ekstra beceriye sahip olmadan hatta girişimcinin ne olduğunu bilmeye bile gerek kalmadan eğer bir şeyin mucidiyseniz müşterinin hazır olmasıydı. Ama bugünün ortamı maalesef her icat ettiğini kalkıp da satma ihtimalinin olmadığı bir ortam. Çünkü rekabet çok fazla. Bir de artık icat edileceği kadar da çok fazla şey icat edilmiş durumda. İcat çıkardığınızda 1950-60'larda önemliydi ama bugün icat çıkarmanın tek başına hiçbir anlamı yok. Çünkü eğer piyasaya gelip de tüketiciyle buluşmazsa ve pazarda satılan bir ürün haline gelmezse inovasyon olarak biz bu ürünü kabul etmiyoruz. Eğer çıkardığınız icat satarsa bunun adı inovasyon oluyor, satmazsa mucit olmuş oluyorsunuz, girişimcilikle hiçbir ilişkiniz kalmamış oluyor."

"MELEK YATIRIMCILIK MANTIĞI YANLIŞ ANLAŞILIYOR"

Melek yatırımcılık mantığının Türkiye'de yanlış anlaşıldığının da altını çizen Baybars Altuntaş, "Her şeyden önce melek yatırımcı bağıl yapmıyor, ortak oluyor, bunun bilincinde olmak lazım. Dolayısıyla yapmış olduğu bu yatırımın geri dönüşümünü almak zorunda ve yine dolayısıyla kendisine sunduğunuz fikrin piyasada kabul edilebilirliğini de görmüş olmak zorunda. Örneğin, bir işe 300 bin Lira bugün yatırım yaptığını var sayarsak, 5 ya da en geç 7 yıl sonra o şirketteki ortaklığından 3 milyon ile 6 milyon arasında bir kar elde ederek hissesini satışa çıkararak ayrılacak. Yani bir vakıf mantığı yok ortada. Ortak olduğu için beklentisi var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı (EBAN) Başkanı Paulo Andez tarafından Melek Yatırımcılık Eğitimi verildi.

MELEK YATIRIMCILIK NEDİR?

Henüz yolun başında olan (Start-up) bir iş fırsatına yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri veya gelişmeleri için sermaye sağlayan kişidir. Diğer bir tanımda ise; yüksek risk ve yüksek büyüme potansiyeli içeren firmalara, kuruluşlarının çok erken bir döneminde yatırım yapan özel bir yatırımcı tipi olarak ifade edilmektedir. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title