Haberler
Putin, açık açık tehdit etti: Sabrımız bir gün mutlaka tükenecek

Putin, ilk kez bu kadar açık tehdit etti! Sözleri yaklaşan savaşın habercisi

Genel Kurul'da gerginlik: 'Asgari ücret en düşük memur maaşından az olmamalı' dedi ortalık karıştı

'Asgari ücret en düşük memur maaşından az olmamalı' dedi ortalık karıştı

Kırıkkale'de yere çöp atanlar güvenlik kameralarından tespit ediliyor

Bir ilde daha başladı! Caddede, sokakta kamera ile takip ediliyorlar

Güran ailesinin silinen kayıtlarındaki Kürtçe konuşmalar deşifre edildi: Bunu söylersen seni koruruz

Aileden Enes'in arkadaşına: Bunu söylersen seni koruruz

Mektupla Gelen Sosyal Sorumluluk Projesi

Mektupla Gelen Sosyal Sorumluluk Projesi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Bulunan Tutuklu ve Hükümlülere Yönelik Eğitim Çalışması Başlatıldı.

KONYA'da Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik eğitim çalışması başlatıldı. Proje kapsamında 13-18 yaş grubu öncelikli olmak üzere tüm tutuklu ve hükümlülere psikolojik destek sağlanarak sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler yaptırılacak. Haftada 27 saat ders ve faaliyet olarak gerçekleştirilecek çalışmalar 8 haftalık periyotlar halinde eğitim-öğretim yılı boyunca sürecek.

MEKTUPLA BAŞLAYAN PROJE

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ile Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenen proje ile ilgili Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan protokol imzaladı. Rektörlük binasında düzenlenen törende konuşan Rökter Prof. Dr. Süleyman Okudan, projenin cezaevinden kendisine gönderilen bir mektupla başladığını söyledi. 8 yıl ceza almış bir hükümlününün kendisine yazdığı mektupta resim çizmek için tuval ve yağlı boya istediğini anlatan Rektör Okudan, "Konuyu Başsavcılığa ilettim. Bu kişiye yardım etmek istediğimi bildirdim. O da hiç düşünmeden onay verdi. Ona istediği malzemeleri verdik. Üniversiteden bir arkadaşımız çizdiği resimleri görmüş ve bana anlattı. Eğtimi olmadığını ancak bir çok sanatçıya taş çıkaracak şekilde resim çizdiğini söyledi. Sohbetlerinde de bir kaç senesi kaldığını ve cezaevinden çıktıktan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girip okuyacağını ve orada da öğretim elemanı olacağını söylemiş. İşte bu gelişmeden sonra projeyi başlatma kararı aldık ve hazırladık. Bizim amacımız bir insan dahi olsa topluma kazandırabilmek. Cezaevlerindeki en büyük şey boşa geçen zamandır. Mümkün olduğunca bizler destek verip oradaki bir kaç insanı topluma kazandırırsak büyük mutluluk duyacağız" dedi.

SUÇ İŞLEYEN KİŞİYİ CEZAEVİNE KOYMAKLA İŞ BİTMİYOR

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan da "Eğitim, sosyal devletin temel sorumluluğudur. Söz konusu geleceğimiz olan çocuklarımız olduğunda bu sorumluluğumuz kat kat artmakta. Sosyal devletin görevi suç işleyen kişiyi yakalayıp cezaevine koyduktan sonra sona ermiyor. Cezaevinde cezasını çekip tahliye olduktan sonra da bir takım çalışmalar yapmak zorundayız. Suç işleyen kişileri tekrar topluma kazandırmak rehabilite etmek, tahliye olduktan sonra iş ve meslek sahibi yapmak sosyal devletin başta gelen görevlerinden. Bu projede bir sosyal sorumluluk projesi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasamıza göre sosyal, laik, demokratik bir hukuk devleti. Bu projeyi en güzel şekilde gerçekleştirmek istiyoruz." diye konuştu.

36 ÖĞRETİM ELEMANI GÖREV ALACAK

Projeyle ilgili bilgi veren Selçuk Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Ali Murat Sünbül de, "Türkiye'de bu kadar kapsamlı bir proje bu güne kadar hazırlanmadı. Sadece Gazi Üniversitesi'nin Sincan Kapalı Cezaevi ile birlikte yaptığı sportif amaçlı bir projesi var. Projede amaçlanan hedef kitle çocuk hükümlü ve tutuklulurla başlayıp daha sonra kadın ve erkek hükümlü ve tutuklulara sosyal psikolojik ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik. 4 temel boyutu var. Bunlar temel bilgiler verme, aktiviteler, beceri ve sportif faaliyetler yer alıyor. 36 öğretim elemanı görev alacak. Bir üniversite elemanı sayısında akademik personel bu programda gönüllü oharak görev yapıyor. Program 8 haftadan oluşuyor ve bir yıl süre ile tasarlandı. Kursta temel bilgisayar becerileri, duvar boyama gibi sanatsal aktiviteler, kilden heykel çalışması, grup rehberliği, voleybol, holk oyunları, bireysel terapi yapılacak. Ayrıca haftanın bir günü konferans ve paneller düzenlenecek. El sanatları uygulamaları, konser ve tiyatrolar yapılacak. Ünlü bir takım kişileri de cezaevine getirmeyi amaçlıyoruz. Program cezaevinde bulunanların çok yönlü gelişmesini amaçlıyor." dedi. Sünbül, 20 Aralık itibariyle programların başladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel
title