Haberler
Putin, açık açık tehdit etti: Sabrımız bir gün mutlaka tükenecek

Putin, ilk kez bu kadar açık tehdit etti! Sözleri yaklaşan savaşın habercisi

Genel Kurul'da gerginlik: 'Asgari ücret en düşük memur maaşından az olmamalı' dedi ortalık karıştı

'Asgari ücret en düşük memur maaşından az olmamalı' dedi ortalık karıştı

Kırıkkale'de yere çöp atanlar güvenlik kameralarından tespit ediliyor

Bir ilde daha başladı! Caddede, sokakta kamera ile takip ediliyorlar

Güran ailesinin silinen kayıtlarındaki Kürtçe konuşmalar deşifre edildi: Bunu söylersen seni koruruz

Aileden Enes'in arkadaşına: Bunu söylersen seni koruruz

Mehmet Akif Ersoy, Zirve Üniversitesi'nde Anıldı

Mehmet Akif Ersoy, Zirve Üniversitesi'nde Anıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90.yıl dönümünde Zirve Üniversitesi'nde düzenlenen programla anıldı.

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümünde Zirve Üniversitesi'nde düzenlenen programla anıldı.

Tarih ve Düşünce Kulubü ile Öğrenci Konseyi'nin birlikte organize ettiği "Milli Mücadele Döneminde Mehmet Akif Ersoy" konulu konferansın konuşmacısı Araştırmacı-Yazar Adem Çevik oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan konferansta Araştırmacı-Yazar Adem Çevik, kendine rol model arayan gençlerin Mehmet Akif Ersoy'u alması gerektiğini söyledi. Ersoy'un hayatının son 11 yılını ülkesine küserek Mısır'da geçirmek durumunda kaldığını söyleyen Çevik, "Büyük şair öldüğünde gazeteler büyük manşetler atmadı, küçük bir habere yer verdiler. Meclisin ilk açıldığı dönemde milletvekilliği yaptığı halde mecliste cenaze töreni düzenlenmedi. Ama Beyazıt Camii'nde düzenlenen cenaze törenine 10 binlerce genç katıldı. Tıpkı bugün burada anma programına gelen sizler gibi" dedi.

Karşıt görüşe sahip Hüseyin Cahit Yalçın'ın, Mehmet Akif'in ardından "Mehmet Akif'in hayatı şiirlerinden de büyük eserdir" yorumunu yaptığını anlatan Çevik, ünlü şairin hayatının bilinmeyen yanlarına değindi.

İstiklal Marşı'nı nasıl yazdığını, cephede savaşan askerlere nasıl moral verdiğini anlatan Çevik, "Marşın bir kısmını rüyasında gören Mehmet Akif, gece kalkar ve kağıt kalem bulamayınca sobadan aldığı kömürle mısraları duvara yazar. Marş kabul edilip mecliste ayakta alkışlandığı vakitte Akif, çoktan meclisten uzaklaşmıştı" diye konuştu.

Şairin marşı yazarken ne para için ne de övülmek için yazdığını söyleyen Yazar Adem Çevik, o zamanın parasıyla meclis tarafından kendisine verilen 500 lirayı kabul etmediğini, parayı Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladığını söyledi.

Araştırmacı-Yazar Adem Çevik sözlerine Mehmet Akif Ersoy gibi değerli şairin anlamanın O'nu her zaman anmak olduğunu söylerek son verdi.

Programın sonunda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Özdemir, katkılarından dolayı Adem Çevik'e plaket takdim etti.

Konferanstan sonra Araştırmacı-Yazar Adem Çevik öğrenciler için kitaplarını imzaladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title