Haberler

Medya ve Medeniyet Tartışıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk dünyası ve diasporalarının küresel temsilcilerinin katılımıyla Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından organize edilen 5. Dünya Türk Forumu’nun ’Medeniyetler Arası Etkileşim’ isimli oturumu yapıldı.

Türk dünyası ve diasporalarının küresel temsilcilerinin katılımıyla Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından organize edilen 5. Dünya Türk Forumu'nun 'Medeniyetler Arası Etkileşim' isimli oturumu yapıldı.

Moderatörlüğünü NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe'nin yaptığı oturumda konuşan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği ve Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan, medeniyet ve medyanın birbirini besleyen iki kavram olduğunu söyledi.

Türk Dünyası medeniyetinin daha ön plana çıkarılması için milli bir medyaya ihtiyaç duyulduğunu aktaran Yavuzaslan, "Türki coğrafyada yerel olarak çalışan bir çok medya mensubu var. Bu arkadaşların daha aktif olarak medyada yer alması gerekli. Onlar sahada ne kadar aktif olarak yer alırsa medeniyetimizin medyada temsili ve görünürlüğü de o kadar etkili olacaktır" diye konuştu.

Türk Dünyasının insanlık tarihinin ana damarını oluşturan medeniyet birikimlerinin önemli bir mirasçısı olduğuna vurgu yapan Yavuzarslan, "Medeniyetimiz jeokültürel hat ile ya aktarım ya da etkileşim içine girmiştir. Bunu Türk dizilerinin dünya genelinde aldığı büyük beğeniyle görebiliyoruz. Türk dizileri medeniyetin dünyaya anlatılabilmesi açısından iyi bir araç" şeklinde konuştu.

Bartınlı gazeteci Emrah Güney de medeniyetin küreselleşmeyle yeni bir dönüşüm içinde olduğunu söyledi. Medeniyet kavramı üzerine akademik sunum yapan Güney, "Medeniyetler arası etkileşimde Türk Dünyası medeniyetinin farkındalığının ortaya çıkarılması ve etki oluşturabilmesi için Eurovision Şarkı Yarışması 2016 1.'si Kırımlı Cemili ve yine bu yıl Nobel Bilim Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar gibi şahsiyetlerin daha fazla medyada fırat bulması sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Suriyeli Türkmen gazeteci Hüseyin Bozan ise oturuma konuşmalarıyla katkı sağladı.

Oturumun ardından "dombıra" isimli eseriyle Türkiye'de dikkatleri çeken Nogay Türkü, halk müziği sanatçısı ve ozanı Arslanbek Sultanbekov ile NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe'ye, Güngör Yavuzaslan tarafından Türk Dünyası, Bartın ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verildi.

TASAM tarafından bu yıl 5.'si organize edilen Dünya Türk Forumu ve forumda sahiplerini bulacak olan Kızıl Elma Ödülleri, Türk Dünyası'nda en geniş katılımlı ve kapsamlı çalışma olarak dikkatleri çekiyor. Foruma akademisyen, devlet adamı, diplomat, gazeteci, sivil toplum, düşünce ve kanaat temsilcilerinin da aralarında bulunduğu binden fazla kişi katıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Yenidoğan Çetesi davasında 5. gün! Bebek katili örgütün liderinden ilk itiraf geldi

Bebek katili örgütün liderinden ilk itiraf geldi

Erdoğan'ın sözleri sonrası 2025 yılı asgari ücret artışında %45 oranı konuşulmaya başlandı

Erdoğan'ın sözleri sonrası asgari ücret tahminleri yükseldi

Belediyenin kira zammını duyan işletmeci isyan etti: HDP'ye oy atacağım artık

Belediyenin yaptığı kira zammı, kadın işletmeciyi isyan ettirdi

İngiltere'den tarihi rest: Bu gece Rusya ile savaşmamız istenirse savaşırız

İngiltere'den Rusya'ya tarihi rest: Bu gece sizinle savaşırız

title