Medya, Siyaset ve Ekonomi Paneli Düzenlendi
GAÜN İletişim ve Medya Topluluğu, Medya, Siyaset ve Ekonomi konulu panel düzenledi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim ve Medya Topluluğu tarafından "Medya, Siyaset ve Ekonomi" konulu panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda düzenlendi.
Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu ve çok sayıda öğretim elamanı ve öğrencinin de katıldığı panelde, GAÜN İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Toraman'ın açılış konuşmasından sonra başlayan panelin başkanlığını Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Turgay Türker yaptı. Dünya Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit Barış Parlak, İspanya Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Doğan Tılıç, Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Tuncay, Ekonomi Muhabirleri Derneği Üyesi Ercan Baysal, Hürriyet Ekonomi Muhabiri Erdinç Çelikkan panelist olarak katıldılar. Panelistler hakkında kısa tanıtıcı bilgi veren Panel Başkanı Turgay Türker panelde, ekonomi medyasının genel yapısı, siyaset ve medya konusunda panelistlerin teorik ve yaşadıkları olaylardan kesitler sunacağını söyledi.
Ekonomi Muhabirleri Derneği Üyesi Ercan Baysal, ekonomi muhabirliğinin sadece ulusal basından ibaret olmadığını söyleyerek; Türkiye'nin en çok ihracat yapan kuruluşlara bakıldığında Gaziantep ve Kayseri gibi illerden çok sayıda firmanın olduğunu söyledi. Baysal, "Firma demek sanayi demek ve karşılığında ekonomi sayfası demek, ekonomi muhabiri demektir. Bu anlamda muhabir olacak kişilerin öğrencilikleri devam ederken özellikle yerel basınla iyi ilişkiler içerisinde olarak buralarda çalışmaları gerekir" dedi.
İspanya Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Doğan Tılıç, gazetecilik mesleğini icra eden ile icra edilen arasında sosyolojik bir meslek ilişkisi olduğunu söyledi. Tılıç, "Hekime güvenirsiniz çünkü onun size sağlık vereceğine inanırsınız. Eğer gazetecinin doğruyu söylediğine olan inanç ve güven ortadan kalkmışsa, bir meslek olarak da gazetecilikte tehlike başlamış demektir" diyerek, gazetecilik mesleğinin doğrudan demokrasiyle ilişkili olduğunu söyledi.
Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Tuncay, iletişim fakültesi öğrencilerine seslenerek, okulun sadece yön verdiğini ve bu yönün ne tarafa götüreceğinin kendilerinin elinde olduğunu söyledi. Tuncay, "İletişim fakültesinden mezun olup çok iyi bir siyasetçi olabilirsiniz. Türkiye'de şu algının kırılması lazımdır. İletişim fakültesinde okuyoruz, gazetecilik okuyoruz, biz gazeteci olacağız, yok öyle bir şey. Gazetecilik çalışmakla olur, işinizi sevmekle olur. İşte o zaman gazeteci olursunuz" diye konuştu.
Hürriyet Ekonomi Muhabiri Erdinç Çelikkan, "Meslekte rekabet varsa ve bu rekabette öne geçebilmek için neler yapabilirizi iyi analiz etmek gerekir. Öncelikle okul döneminde arkadaşlarımızla rekabet edeceğiz. Ne kadar çok kişiyi tanırsak, ne kadar çok işin içinde olursak, meslek yaşamımda da, mesleğe adım atmak için de bir adım öne geçilir diye düşünüyorum. İletişim fakültesi mezunu olan kişi hemen haber müdürü ya da genel yayın yönetmeni olamıyor" şeklinde konuştu.
Dünya Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit Barış Parlak, meslek yaşantısına başladığı ilk günler hakkında bilgi vererek, nasıl muhabir olduğunu, çok çalıştığını ve bu saye de şuanda Dünya Gazetesi Ankara temsilcisi olarak görev yaptığını söyledi. Gaziantep'te de uzun yıllar çalıştığını söyleyen Parlak, Gaziantep'in mesleki yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, gençlerin başarılı olabilmeleri için en önemli ölçütün 'çok çalışmak' olduğunu söyledi. - GAZİANTEP