Haberler

Marka'nın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 5 İlde Devam Ediyor

Marka'nın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 5 İlde Devam Ediyor
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kendi İşim Gibisi Yok" Diyen Yeni Girişimciye KOSGEB'den 27 Bin Lira Hibe.

"Kendi İşim Gibisi Yok" Diyen Yeni Girişimciye KOSGEB'den 27 Bin Lira Hibe. 70 Bin Lira Faizsiz Kredi"

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA), KOSGEB ve bölge paydaşları ile işbirliği içinde düzenlediği "Kendi İşim Gibisi Yok" isimli yerel girişimciliği arttırmaya yönelik 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' Doğu Marmara Bölgesindeki 5 ilde devam etmektedir. MARKA; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova illerinde paydaşları arasında yer alan yerel yönetimler, meslek odaları, çeşitli kamu kurumları ve KOSGEB işbirliğiyle 2012 yılının da

kesintisiz olarak ücretsiz düzenleyeceği uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin başvurularını www.marka.org.tr internet sitesi üzerinden almaya başladı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Kocaeli, Sakarya Düzce, Bolu ve Yalova'da bugüne kadar Kalkınma Ajansı eliyle 71 sınıf eğitim verildiğini belirtirken, bu eğitimlere 4330'un üzerinde başvuru geldiğini ve eğitime alınan 2120 kursiyerden 1661'inin sertifika almaya hak kazandığını söyledi. KOSGEB verilerine göre Doğu Marmara da KOSGEB ile düzenledikleri eğitimlerden sertifika alarak desteğe başvuran ve şirketini kuranların oranının yüzde 15'nin üzerinde olduğunu ve bunun Türkiye ortalamasının üzerinde kaldığını belirten Genel Sekreter Ayan, 'Ücretsiz Girişimcilik Eğitimlerimiz 2012 yılında da hızla süreceğini ifade etti.

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Kalkınma Ajansın girişimciliğin geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirtirken, 'Kalkınmanın yerelden başladığına inanıyoruz. Bölge planımızdaki hedefler doğrultusunda, hem bölgemizde girişimciliğin geliştirilmesi hem de devletin verdiği desteklerden bölge girişimcilerinin daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaktayız. Bu doğrultuda KOSGEB ile ilk defa bir Kalkınma Ajansı, bölgeyi kapsayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalamıştır' dedi. KOSGEB ve yerel paydaşlarımızdan Belediyeler, Meslek Odaları, kamu kurumları ile işbirliği içinde il ve ilçelerimizde düzenlediğimiz bu eğitimlere yoğun ilgi olduğunu görüyoruz. Gelen başvurular, iş fikrinin yenilikçi olması, bölge ihtiyacını karşılar nitelikte olması, istihdama ve ihracata katkısı, uygulanabilir ve başarıya ulaşabilir olması, KOSGEB'in desteklediği sektörlerden olup olmadığı, girişimci adayının tecrübesi, sermaye yapısı, pazar bilgisi, eğitimi gibi kriterlere göre değerlendirilmekte, mülakatlar da yapılarak eğitime katılacaklar belirlenmektedir" dedi.

Genel Sekreter Erkan Ayan, Katılımcıların en az yüzde 20'sinin iş kurmasını hedefliyoruz. Bunun için sertifika alan girişimcilerimiz için "izleme ve rehberlik" sistemi kurduk. Onları girişimlerinde yalnız bırakmıyoruz' şeklinde konuştu. 'İzleme ve rehberlik sistemi' ile eğitimlerden sertifika alanları takip ettiklerini, işletme kurma ve KOSGEB desteğine başvuru sürecinde girişimcilere destek olarak, yönlendirme yaptıklarını belirten Genel Sekreter Ayan, sertifika alan girişimcilerin Kocaeli Yatırım Destek Ofisi uzmanlarından, iş planı yazma sürecinde danışmanlık desteği alabileceğini ifade etti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Kocaeli'de bugüne kadar Kalkınma Ajansı eliyle verilen eğitimlere 1500'ün üzerinde başvuru geldiğini ve eğitime alınan 365 kursiyerden 315'inin sertifika almaya hak kazandığını söyledi. KOSGEB verilerine göre Kocaeli'da KOSGEB ile düzenledikleri eğitimlerden sertifika alarak desteğe başvuran ve şirketini kuranların oranının yüzde 15'in üzerinde olduğunu ve bunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Genel Sekreter Ayan, 'Eğitimlerimiz 2012 yılında da hızla sürecek. Başvuruları internet üzerinden almaya devam ediyoruz. Kocaeli'de girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve KOSGEB'in kuruluş desteklerinin kullanımının yaygınlaşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın ücretsiz düzenleyeceği uygulamalı girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 27 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor. İş fikri olan girişimciler Ocak ayı eğitimleri için (www.marka.org.tr) adresinden başvuru yapabilirler. Başvuru formlarının eksiksiz ve detaylı doldurulması istenirken, girişimci adayları eğitimler ve desteklerle ilgili Kocaeli Yatırım Destek Ofisi'nden detaylı bilgi alabilirler, - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close