Mardin'de 'Tarla Okulları' Eğitimleri
Mardin Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce Pamuk ve Bağ Entegre Mücadele çalışmaları kapsamında üreticilere yıl boyunca örnek arazilerde eğitim verildi.
Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce Pamuk ve Bağ Entegre Mücadele çalışmaları kapsamında üreticilere yıl boyunca örnek arazilerde eğitim verildi.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Ekinci gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılından itibaren İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitim çalışmalarının 'Tarla Okulları' şeklinde yürütüleceğini, bu amaçla 2013 yılında Kızıltepe ve Mazıdağı ilçesinde birer günlük tarla okullu şeklinde eğitim verildiğini söyledi.
Ekinci, yeni eğitim modelinin daha uygun ve daha yararlı olacağına inandıklarını belirterek şunları söyledi:
" Katılımcı çiftçilerin yeni eğitim modelini benimsedikleri gözlenmiş, tarla okulu eğitimlerinin devamlı olması istenmiş, entegre mücadele çalışmalarının yaygınlık kazanması ve özellikle ziraat mühendislerinin tarla ve bahçelerde daha sık kontrol yapması talebinde bulunmuşlardır.Eğitimlere katılımın yüksek olması ve çiftçilerimizin daha sık bizimle çalışmak istemesi bizi sevindirmiştir. Bu eğitim modeli ile birebir yerinde eğitim yapılarak aynı yöre aynı ürünü yetiştiren çiftçilerin bir araya gelerek yapılan eğitimlerde çiftçilerin kendi arazilerinin uzmanı olması, kendilerini ve toplumlarını nasıl organize edeceklerini öğretmek, pestisit kullanımını azaltarak insan sağlığı, çevre ve doğal dengeyi korumak amaçlanmaktadır" - Diyarbakır