Haberler

Manavgat Şelalesi'ndeki İşletmenin Tahliyesi İstendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Belediyesi, Manavgat Şelale Tesisleri'ni 3 yıldır işleten firmanın sözleşmesinin bittiği gerekçesiyle Manavgat Kaymakamlığı aracılığıyla işletmenin tahliyesini istedi.

Manavgat Belediyesi, Manavgat Şelale Tesisleri'ni 3 yıldır işleten firmanın sözleşmesinin bittiği gerekçesiyle Manavgat Kaymakamlığı aracılığıyla işletmenin tahliyesini istedi.

Manavgat Belediyesi, Büyükşehir Yasası'ndan önce kapanan Sarılar Belediyesi tarafından açılan ihaleyi kazanan ve 3 yıldır tesisleri işleten Altur Hediyelik ve Restoran Limited Şirketi'nin sözleşme süresinin bitmesi üzerine şirkete tebligat gönderdi.

Belediye, Manavgat Kaymakamlığı aracılığıyla tesislerin boşaltılmasını istedi. Kolluk kuvvetleri ile Şelale Tesisleri'ne gelen Manavgat Kaymakamlığı Tahliye Komisyonu üyeleri, işletme yetkililerinden tesisin boşaltılmasını istedi.

Şelale tesislerini işleten şirket yetkilileri, belediye ile mahkemelik olduklarını ve dava sonuçlanmadan tahliye kararının yanlış olacağını belirtti. Daha sonra şirket avukatının mahkemeden aldığı tedbir kararı kaymakamlığa sunuldu. Bunun üzerine tahliye işlemleri durduruldu.

"Tahliye işlemi hukuka aykırı"

İşletmenin Avukatı Gökhan Rıza Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manavgat Belediyesi tarafından uzunca süredir tahliye işlemi yapılmak istendiğini belirtti. Tahliye işleminin hukuka aykırı olduğunu savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Belediyenin ilk açmış olduğu davayı Antalya 3. İdare Mahkemesi lehimize sonuç verdi. Manavgat Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açmış olduğumuz davada henüz sonuçlanmadı. Biz bu davayı kazandıktan sonra İdare Mahkemesi'nin gerekçesini esas göstererek Manavgat Belediyesi yeni bir idari işlem yaptı. Bu idari işleme karşı da yürütmeyi durdurma talebi iptal davası açtık. Doğal olarak bir hukuki işlem devam ediyor. Hukuki sonucu beklemek zorundayız. Bu anlamda kazanılmış haklarımızın zayi olmaması için sezon ortasında binlerce turistin ziyaret ettiği, onlarca esnafın ekmek yediği bir işletmenin tahliye edilmemesine yönelik yazılı ve sözlü başvurularımızı yaptık ama olumsuz taleplerle karşılaştık. Şuan itibarıyla Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından tahliyeye yönelik idari işleme karşı tedbir kararı verildi. Manavgat Kaymakamlığımıza aldığımız tedbir kararını ilettik.  Şuan tahliye işlemleri durdu. Dava müvekkilimin aleyhine sonuçlandığında burayı mecbur boşaltılacak. Ancak hukuki süreç sonuçlanmadı."

"Turistler rahatsız oldu"

Manavgat Şelale Tesisleri İşletme Müdürü Galip Çoraman da turizm sezonun ortasında yapılmak istenen tahliye işlemlerine anlamak veremediklerini söyledi. Turizm sezonun kötü geçtiğini ileri süren Çoraman, sözlerini şöyle sürdür:

"Bu yıl turizm sezonu kötü gidiyor. Manavgat Belediyesi geçen yıl şelale giriş ücretini 3,5 liradan 5 liraya yükseltmişti. Bu da şelaleye gelen yerli turistleri çok etkiledi. Sezon için o kadar hazırlık yaptık, sermayemizi döktük. TEDAŞ yetkilileri elektriğimizi, ASAT yetkilileri de suyumuzu kesmek istedi. Turistlerin geldiği sezon ortasında bu tahliye işlemlerini anlamış değiliz. Buraya gelen kolluk kuvvetlerinden, zabıta ekiplerinden gelen turistler de rahatsız oldu."

Kaynak: AA / Yerel
THY, İstanbul Havalimanı'ndan 38 seferini iptal etti

THY, İstanbul için 38 seferin iptalini duyurdu

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title