Haberler

Malatya'da Tıp Bayramı Kutlamaları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tıp Bayramı nedeniyle İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen kutlama törenin açılışında konuşan Malatya Tabip Odası Başkanı Ali Yalçın, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a atıfta bulunarak, "Bakanımız 14 Mart'ta değişseydi, belki çifte"...

Tıp Bayramı nedeniyle İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen kutlama törenin açılışında konuşan Malatya Tabip Odası Başkanı Ali Yalçın, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a atıfta bulunarak, "Bakanımız 14 Mart'ta değişseydi, belki çifte bayram yapardık" dedi. Yalçın, eski Bakan Akdağ'ın kendi meslektaşlarına en çok sıkıntı çektiren bakan olduğunu ileri sürdü.

Tabipler Odası Başkanı Ali Yalçın, hastaların geçmişte kuyruklarda beklediğini, muayenehanelere gitmek zorunda kaldığını, hekimlere paralar verdiğini belirterek, "Kirli bir süreçti, hekimlerimiz de kirlindi, kabul edelim. O süreçleri yaşadık. Ben öğünenciydim, kendimde yaşadım. Taraf olan hasta mağdurdu. Sonra değişim ve dönüşüm süreci yaşadı, bu kez kantarın topuzu bu tarafı kaçmaya başladı. Bu kez doktorlarımız mağdur. Doktorlarımız tartaklandı, hakaret edildi ve aşağılandı. Yine biz dengeyi tutturamadık. Doktorlarımız, genç meslektaşları ile performans koşusunda onlara yetişmek için koşturuyor. Bu bir zülümdür, haksızlıktır. Doktorlar, bugün ekonomik düzelme olsa, emekli olduğunda eline geçecek olan emekli maaşı yeterli olsa, hemen emekli olacak. İstatistik veriler 23 bin hekimin bugün emekliliğini düşündüğünü gösteriyor" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener de konuşmasında sağlıklı hayatın insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Son yıllarda herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle hareket edilerek reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılarak çok ciddi mesafeler alınmıştır.

Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri kurumdan istedikleri şekilde hizmet alma imkanına kavuşmuşlardı."

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şükrü Özdemir de, "İkinci basamak sağlık hizmetlerini, bakanlığımızın belirlediği çerçeve de sorumluluk alanımız içerisinde, kaynakları en etkili ve verimli şekilde kullanarak, planlamaya ve yürütmeye çalışıyoruz" dedi.

Sağlık İl Müdürü Nail Umay, "Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, insanların daha sağlıklı ve daha mutlu hayat sürmesi için en zor şartlarda görev yapan, özveriyle çalışmalarını sürdüren bütün hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının çabası vatandaşlarımızın hak ettikleri kaliteli ve iyi sağlık hizmetleri verebilmektir" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, 2023 hedefine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, "Devletimiz 2023 ve 2071 vizyonlarını ortaya koymuştur. Artık geminin yolu bellidir. Bize düşen şey, bu yöne katkı sağlamaktır. Bu anlamda tüketen ya da kullanan değil, üreten olmak zorundayız, miktar değil, kalite peşinde koşmak durumundayız. Model arayan değil, model olan, kopyalayan değil, oluşturan, keşfeden, öğrenen değil, öğreten olmak durumundayız. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye'nin sağlık hizmeti alanındaki en iyileri arasına girmiş ve kendisini kabul ettirmiştir. Artık uluslar arası arenada yarışmak için hazırlıklarını başlatmıştır. Tüm dünyada öğrenciler ve araştırmacılar tarafından tercih edilen bir tıp fakültesi olacağız. Bunu fazla iddialı bulabilirsiniz. Ancak bizim kaliteli insan gücümüze, dinamik ve üretken öğretim üyelerimize güvenimiz sonsuzdur. Bu vizyonu 2023 için koyduk. Ömrümüz olursa birlikte göreceğiz, olmazsa o zaman ömrü olanlar görecektir" şeklinde konutu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmasında, "Burada sağlık sektörüne düşen görev nedir, ülkenin kaynaklarını çok iyi kullanmak. Diğer önemli bir nokta ise kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için teknolojiye ihtiyaç vardır. Bu teknoloji pahalı bir teknolojidir. Dolayısıyla, bir ülkede, bir şehirde teknoloji kullanırken, çok affederseniz, hovardaca ülkenin kaynaklarının kullanılmaması gerekir. Yani benim hastanemde şu cihaz varken, hemen bitişiğimdeki 100 yataklı bir hastanede aynı cihazı alırsa, bu ülkenin bu konudaki kaynağını hovardaca kullanmak olur. Dünyanın her tarafında özellikle merkez laboratuarları, sağlıkla ilgili tetkiklerin yapıldığı hizmetler merkezi olarak verilmektedir. Geçtiğimiz yıl gezdiğimde Yeşilyurt'taki 100 yataklı hastanede kocaman bir otoanalizör var, devlet hastanesinde de var, üniversite hastanesinde de var. O zaman bu kadar değişik teknik ekipmana ihtiyaç var mı? Bunların bu şekilde kullanılması, ülkenin kaynaklarını heba edilmesi demektir, sağlık sektöründe çalışanlara devletin vereceği payın kısıtlanması kesilmesi anlamına gelir" dedi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene Vali Yardımcısı Mehmet Sait Kurnaz, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, 2. Ordu İdari Kurmay Başkanı Albay Mehmet Akgül, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title