Mahalle Tiyatrosu, Turneye Çıkmak İçin Destek Bekliyor
İsmail Hakkı Demir - Kahramanmaraş'ta mahalleli tarafından kurulan "Doğukent Mahalle Tiyatrosu" turneye çıkmak için destek bekliyor.
İsmail Hakkı Demir - Kahramanmaraş'ta mahalleli tarafından kurulan "Doğukent Mahalle Tiyatrosu" turneye çıkmak için destek bekliyor.
Emekli öğretmen Ali Ülger'in girişimiyle 2 yıl önce kurulan Doğukent Mahalle Tiyatrosu'nda kapıcıdan öğretmene, doktordan öğrenciye kadar her kesimden insan bulunuyor.
Başlangıçta Doğukent Mahallesi'nde tiyatroseverlerin karşısına çıkan grup, daha sonra istek üzerine başka mahallelerde de oyun sergilemeye başladı.
Hacer Bacı, Zamane Velisi, Yol Ayrımı ve Kime Niyet Kime Kısmet gibi oyunları sahneleyen grubun amacı turneye çıkabilmek.
Tiyatronun kurucusu Ali Ülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki gönüllülerin desteğiyle bu sanatı icra etmeye çalıştıklarını söyledi.
Tiyatro grubunda mahalledeki her meslek grubundan kişilerin olduğunu ifade eden Ülger, "Gönüllü öğrencilerden mahalledeki kasaba, berberden öğretmene kadar tiyatro kadromuzda yer alıyor. Mahalleli olarak bunu devam ettirmek ve topluma faydalı olmak istiyoruz. İnşallah büyüklerin desteğiyle bu işe devam edeceğiz" diye konuştu.
Oyunlarında toplumsal mesaj vermeye çalıştıklarını kaydeden Ülger, şu anda farklı mahallelerden gelen talepleri yerine getirmeye çalıştıklarını ancak hedeflerinin başta Kahramanmaraş'ın ilçeleri olmak üzeri çeşitli bölgelerde turneye çıkmak olduğunu belirtti.
Metin yazarı berber Abdullah Kaya da tiyatro grubunun çok başarılı olduğunu ifade etti.Kaya, "Oyunların çoğunda toplumsal mesajlar var. Kimi zaman bunu güldürerek kimi zaman düşündürerek anlatmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra tiyatroyla insanlar birbirini yakından tanıma fırsatı buldu. Ekibimiz 25 kişiden oluşuyor. Gerçekten arkadaşlarımızın hepsi çok yetenekli" dedi.
Lise öğrencisi Sümeyra Karataş ise tiyatroya mahalledeki arkadaşlarından etkilenerek başladığını belirterek, "Mahallelerden yoğun ilgi görüyoruz. Oyuncu kadromuz çok iyi, izleyenler gülüyor, eğleniyor. Oyunlarımızda genellikle toplumsal mesajlar veriyoruz" diye konuştu.
- KAHRAMANMARAŞ