Haberler

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak Gençlere Söz Verdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun 30 Mart Yerel Seçimlerine yönelik olarak başlatmış olduğu 'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler' kampanyası kapsamında çalışmalar başladı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun 30 Mart Yerel Seçimlerine yönelik olarak başlatmış olduğu 'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler' kampanyası kapsamında çalışmalar başladı. Kampanya kapsamında iyi niyet sözleşmesi imzalayan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, genç dostu bir belediye başkanı olacağına ve genç dostu bir Lüleburgaz oluşturacağına söz verdi.

Kampanyanın Kırklareli ilinde sorumluluğunu üstlenen Genç Katılım Derneği ve Kampanya İl Sorumlusu Günalp Çakır çalışmalarına devam ediyor. Kampanya kapsamında CHP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı ve halen Lüleburgaz Belediye Başkanı olan Emin Halebak'la da iyi niyet sözleşmesi imzalandı. Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun sekreteryasını yürüten Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır'ın da katıldığı imza töreninde, Emin Halebak genç dostu bir belediye başkanı olacağına ve genç dostu bir Lüleburgaz oluşturacağına söz verdi.

Kampanyanın işleyişi ile ilgili açıklama yapan kampanya Çakır, "'Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler' kampanyası kapsamında yerelde bulunan bütün siyasi partilerin adayları ile ayrım gözetmeksizin iyi niyet sözleşmeleri imzalıyoruz. Bu kapsamda seçildikleri takdirde gençleri destekleyerek genç dostu kentleri oluşturacaklarının sözünü alıyoruz. Lüleburgaz'da genç dostu bir yönetim anlayışı ile genç dostu bir kent yaratmak istiyoruz" dedi.

Kampanyanın Türkiye genelindeki yürütücülerinden olan Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Metin, Türkiye'de nüfusun yüzde 26'sını gençler oluşturmasına rağmen gençlerin karar alma süreçlerine aktif katılımının eksik kaldığını söyledi. Yerel yönetimlerde ve yerel gençlik politikalarının oluşturulmasında gençlere söz ve yer verilmesi gerektiğine dikkat çeken Metin, "Ülkemizdeki toplam 51 milyon seçmen içerisinde 19 milyon genç seçmen bulunmasına rağmen yerel yönetimlerde yeteri karar söz sahibi olamamaktadırlar. Seçilmiş 3 bin 379 İl Genel Meclisi Üyesi'nden sadece 44 kişisi, seçilmiş 31 bin 790 Belediye Meclis Üyesi'nden sadece 882 kişisi 25-30 yaş aralığındadır. Bizler Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının genç dostu bir kent oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Genç Dostu Kentler, gençlerin, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere istihdam olanaklarına kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere, şiddete maruz kaldıkları takdirde haklarını güvence altına alacak mekanizmalara yerel yönetimlerin planlama ve karar süreçlerine katılımını ve erişimini sağlayarak genç kadınlar ve genç engelliler ile birlikte kentsel yaşamın tüm alanlarında eşit bir biçimde yer almasını destekleyen kentlerdir" ifadelerini kaydetti.

Genç dostu kentlerin, kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan kentte yaşayan gençlerin eşit bir biçimde yararlanabileceği kentler olduğunu ifade eden Metin, "Bu kapsamda ülke çapında gençlerin yerel yönetimlerde nerede olduğunu sorgulayarak 'Genç dostu adaylar,kentler' kampanyasını başlatıyor ve yerel yönetimlerde, günlük yaşamlarında gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç dostu kentler oluşturulmasına siyasi partilerden ve adaylardan destek istiyoruz" açıklamasında bulundu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close