Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Muhaliflerin ikinci büyük kenti ele geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Lojistik Yönetim Zirvesi, Saü'de Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü (EMK) tarafından “Lojistik Yönetim Zirvesi” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü (EMK) tarafından "Lojistik Yönetim Zirvesi" isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, UPS Lojistik Türkiye Operasyon Direktörü Burak Kılıç, İnci Lojistik Genel Müdürü Tuğrul Korkmazel ve DSV Global Transport and Logistics Genel Müdürü Murat Kavrar konuşmacı olarak yer aldı.

Lojistiğin sadece taşımacılık olmadığını ifade eden UPS Lojistik Türkiye Operasyon Direktörü Burak Kılıç, herhangi bir pazarlama ve üretim faaliyetinin lojistik destek olmadan yapılmasının çok zor olacağını belirtti. Kılıç, "Lojistik sadece aracın hareket etmesi demek değildir. Aynı zamanda bilginin ve o paket ile ilişkili olan gelirin, mamulün ve paranın hareket etmesi de lojistik aktivitesi içerisinde yer alır. Biz, onlar bize ulaşmak istediklerinde altyapımızı kullanarak minimum maliyetle gidiş sağlamakla kalmayıp, bir de gittikleri yerlerde kendilerini geliştirme imkanı veriyoruz" diye konuştu.

Endüstri mühendisliğinin çok kapsamlı bir bölüm olduğunu vurgulayan Kılıç, "Tecrübeniz arttıkça beklentiniz azalır. Endüstri mühendisliği bizler için bir yönetimi yetiştirme alanıdır. Çünkü endüstri mühendisliğinde çalışan birinin bakış açısı, perspektifi genişliyor. Önemli olan bu perspektifi en verimli şekilde kullanabilmek ve kendinize fayda sağlayacak hale getirmektir. Bu perspektifi iyi uygulayabiliyorsanız, çalıştığınız şirkette de hızlı ilerleyebilmeniz için büyük bir avantaj" şeklinde konuştu.

Üniversitede alınan eğitimin öğrencilerin bakış açısı üzerinde oldukça etkili olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Okuduğunuz alanda kullandığınız terimlerin çoğunu hiçbir çalışma ortamında gördüğünüz şekilde kullanmayacaksınız. Yine de okul hayatınızda edindiğiniz iş yapma ve düşünme kabiliyetiniz iş hayatınızda karar verebilme konusunda size bir yol gösterecek. Bir mühendis olarak karar verip, kararınızın arkasına durduğunuzda ise iyi yöneticiler haline geleceksiniz. Çalışma hayatı çok farklı bir ortam. Bu yüzden hocalarınız da size daha gerçekçi, daha çalışma hayatına yakın eğitim vermeli" ifadelerini kullandı.

Endüstri mühendisliğinin oldukça iyi bir mühendislik dalı olduğunu söyleyen Kılıç, endüstri mühendisleri insan kaynakları, satın alma, üretim, lojistik, kalite gibi birçok alanda çalışabildiğini belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul moderatörlüğünde yönetilen panelde ise İnci Lojistik Genel Müdürü Tuğrul Korkmazel ve DSV Global Transport and Logistics Genel Müdürü Murat Kavrar öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title