Lapseki Kirazında Markalaşma Çalışmaları
Belediye Başkanı Ekim: "Marka tescili yapılmış olsa zaten dünyaca ünlü olan Lapseki'nin kirazı Türkiye ve dünyada daha da tanınmış olacak, tezgahlardan Lapseki kirazı olarak istenecek"
Lapseki'de yetiştirilen kirazın markalaşmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
Lapseki Kaymakamlığı, Lapseki Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Lapseki Kirazı Markalaşma Projesi" kapsamında, kaymakamlık toplantı salonunda toplantı düzenlendi.
Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyaca tanınan Lapseki kirazının markalaşmasını uzun süredir arzuyla beklediklerini söyledi.
Lapsekililer olarak 25 yıldır ürünün tanıtımı için faaliyet gösterdiklerini dile getiren Ekim, "Marka tescili yapılmış olsa zaten dünyaca ünlü olan
Lapseki'nin kirazı Türkiye ve dünyada daha da tanınmış olacak, tezgahlardan Lapseki kirazı olarak istenecek" dedi.
Ekim, ilçede yılda yaklaşık 7 bin 500 ton kiraz üretimi yapıldığını, bunun yüzde 60'ının ihraç edildiğini ifade ederek, "Başlatığımız markalaşama çalışması ilçemize ve üreticilerimize hayırlı olsun. Bu çabada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Proje İzleme Uzmanı Alpaslan Aktik ise 3 ay sürecek çalışma kapsamında kiraz üreticilerine 280 saat eğitim verileceğini, bu şekilde markalaşma için patent başvurusu yapılacağını bildirdi.
Lapseki Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Levent Şencan, markalaşmanın tamamlanmasının ardından ürünün daha iyi fiyattan satılacağını, böylelikle üreticilerin kazanacağını kaydetti. - Çanakkale