Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi, İdlib'de stratejik bölgeyi ele geçirdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Avrupa korkunç senaryoya hazırlanıyor! Hayatta kalma broşürleri bastırıldı

Avrupa korkunç senaryoya hazırlanıyor! Hayatta kalma broşürleri bastırıldı

Rus uçakları, Halep'i vurmaya başladı

Halep düştü, Rus savaş uçakları bombardımana başladı

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Kütahya'nın Geleneksel Sünnet Yatağı Bilsem Kongresi'nde

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ata Solmaz, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Ulusal Çocuk Kongresi’ne ikinci kez katılacak.

Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ata Solmaz, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Ulusal Çocuk Kongresi'ne ikinci kez katılacak.

'Kaybolmaya yüz tutmuş Geleneksel Kütahya Sünnet Yatağı' projesi ile başarıya imza atan Ata Solmaz'ın ikinci kez başarısı Kütahya'da sevinçle karşılandı.

İstanbul Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezinin ev sahipliğinde yapılacak olan 5'inci Ulusal Çocuk Kongresi'ne Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü ve Ata Solmaz'ın proje danışmanı Murat Fazıl Akkoç'da katılacak.

Projesi ile ilgili olarak bilgi veren Ata Solmaz, "Geçmişten günümüze kadar aktarılması gereken geleneklerimizin unutulması ve eskisi kadar yapılmaması hatta yok denilecek kadar az yapılıp geleceğe aktarılamamasıdır. Bu çalışmamızda Türkiye'de tek örneği Kütahya'da ve ilçelerinde olan günümüzde artık sadece anılarda ve resimlerde kalan 'Geleneksel Sünnet Yatağı" mercek altına aldık. Sünnet törenlerinde gerçekleştirilen 650 yıllık bir geçmişe sahip olan, tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan "Geleneksel Sünnet Yatağı' geleneğini gelecek nesillere aktarıp bu konuda kamuoyunda farkındalık yaratmak için bu çalışma yapılmıştır.Amacımız geleneklerimizin korunması, bir nebze de olsa gelecek nesillere doğallığını bozmadan sunulması ve yaygınlaştırılmasıdır. Tarihi Germiyanoğullarına dayanan ve 650 yıllık geçmişe sahip olan bu "Sünnet Yatağı"nın geleneklere bağlı kalınarak tekrar canlandırılması yaşatılması amaçlanmıştır. Sünnet yatağı geleneği aslına uygun şuan çok az kişi tarafından sürdürülmektedir. Gelenek ve göreneklerin geçmişten günümüze ve daha sonraki kuşaklara aktarmak için yazılı ve görsel evrak ve kayıtlara ihtiyaç olup, bu çalışmamız kültürel bilgi aktarımı ve kaybolan kültürel değerlerin korunması için faydalı olacaktır. Araştırma sonucunda, Kütahya'da yapılan ve Türkiye'de başka örneği olmayan, sünnet yatağının gelecek nesillere yazılı bir biçimde aktarılması, bunu içinde bu konuda daha ayrıntılı araştırmalar yapılması gerekliliğini ortaya koymaktadır" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title