Haberler

Kütahya'da 'İş Sağlığı ve Güvenliğini Bilgilendirme' Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İş Kollarındaki İş Sağlığı ve Güvenliğini Bilgilendirme Toplantısı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) gerçekleştirildi.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İş Kollarındaki İş Sağlığı ve Güvenliğini Bilgilendirme Toplantısı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısına, Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü Yetkilisi Hüsnü Balcı, Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Mercan, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, Heriş Seramik A.Ş., Altın Çini ve Seramik A.Ş., Kümaş Manyezit A.Ş., Kros Otomotiv A.Ş., Ünsa Madencilik Keramika Seramik A.Ş., Martur A.Ş., Sultan Gıda A.Ş, Kübaş A.Ş., Süleymanoğlu A.Ş., Gürok LAV A.Ş. yetkilileri temsilci olarak katıldı.

Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 01 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında, ayrıca, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Beceri'10 projesi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, hazırlanan eğitim modüllerinde düzenlemeler yapılarak, işletmelerdeki iş kollarına uygun biçimde, yeni eğitim modülleri eklenebileceği konusundaki değerlendirmeyi paylaştı.

Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Mercan, eğitim saatlerinin fazla olduğu ve eğitime tabi tutulan personelin uzun süreli eğitimlere katılımının yeterli olmadığını belirterek, bu konudaki çözüm önerilerini dile getirdi.

Katılımcı işletme temsilcilerinin görüş ve önerilerini dile getirdiği ve diğer katılımcılar ile paylaştığı toplantıda, lise mezunu uzman teknik eleman eksikliğinden bahsedilerek, üniversite ön lisans mezunlarının fabrika ortamında işçi olarak istihdamının gerçekleştirilememesinin güçlüklerinden ve işletmelerde kalifiye eleman çalıştırılamamasından dolayı kaynaklanan sorunlardan söz edildi.

Ayrıca, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş kollarında çalışanların, 160 saatlik mesleki eğitimin, 40 saatinin iş sağlığı ve güvenliği (İSG) uzmanları tarafından ve kalan diğer 120 saatin ise, fabrika ortamında uzman mühendisler tarafından verilebilecek kurslar olması gerektiğinden söz edilerek, bu konularda fikir alışverişi yapıldı.

Toplantının sonunda, uygulanan proje ve kanunlar için meslek danışmanı gerekliliği ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin önemli olduğu belirtildi. Tehlikeli ve çok tehlikeli kapsamında iş kollarına alınacak çalışanlar için, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 1 Ocak 2015 tarihine kadar ötelenmesi gerektiği ifade edildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close