Haberler

Kütahya'da "İlaç Toplama Kampanyası"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da başlatılan "İlaç Toplama Kampanyası" kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan fazla ilaçlar toplanarak ildeki Suriyeli ve diğer mültecilere, reçete karşılığı verilecek.

Kütahya'da başlatılan "İlaç Toplama Kampanyası" kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan fazla ilaçlar toplanarak ildeki Suriyeli ve diğer mültecilere, reçete karşılığı verilecek.

Kütahya Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Eczacılar Odası ve Meydan Aşevi tarafından başlatılan kampanya kapsamında oluşturulan "İlaç Toplama Merkezi"nin açılışında konuşan Kütahya Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, kampanya sayesinde bir eczane oluşturulduğunu söyledi.

Bu eczanenin diğerlerinden farkının, kar amacı gütmeyen hayra yönelik bir yer olduğunu belirten Ölmez, "Kütahya'da 700 mülteci bulunuyor. Bu mülteciler sosyal güvenlik kapsamında olmadıkları için ilaçlarını devlet, ödeyemiyor. Bu durum, o insanlar açısından büyük sıkıntı oluşturuyordu. İşte bu kampanya ve merkez sayesinde bu eksiklik giderilmiş olacak. Buradan emeği geçen bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa İça da güçlü paydaşlarıyla birlikte 1 yıl süreli ilaç toplama kampanyasının yasal izinlerini aldıklarını söyledi. Kampanyada kullanılmayan ilaçların eczanelere, toplu çalışma alanlarına, sanayi tesislerine ve belediyeye konulacak özel kutular sayesinde toplanacağını belirten İça, şöyle konuştu:

"Bu kutular dolduğunda haftalık makbuz karşılığında Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce teslim alınacak. Belediyemizce tahsis edilen ve dizaynı yapılan İlaç Toplama Merkezi'ne Eczacılar Odası tarafından görevlendirilen gönüllü Eczacı Muhammed Ziya Afifi ve 2 eczacı teknikeri, hemşire ve memurlar tarafından ilaçların tasnifi yapılacak. Teslim alınan ilaçlar bilgisayar ortamında kayda alınarak, tarihi geçenleri ayrı poşetlerle Tıbbi Atık Tesisleri'nde imha edilmesi için gönderilecek. Tarihi geçmemişler ise tasniflenip, reçete karşılığı ihtiyaç sahiplerine verilecek."

İça, bu kampanya kapsamında Kütahya'da bulunan ihtiyaç sahibi ve mültecilerin yararlanacağını dile getirdi. Tarihi geçmemiş ilaçların evlerin buzdolaplarında fuzuli yer kaplayacağına, toplanarak ekonomiye de büyük katkı sağlanacağını belirten İça, şunları kaydetti:

"Alışkanlıklarımızı mutlaka değiştirmeliyiz. Enerji verimliliğinde de yapacağımız çok şey var. İlaç ile ilgili SGK'nın geçen yıl yaptığı araştırmada evlerde 190 milyon kutu ilaç olduğunu ortaya koydu. Bu araştırmada Türk halkının yüzde 13'ü hastalık çıkmadan ilaç almakta ve 24 milyon 700 bin kutu farazi ilaç alınmaktadır. 190 milyon kutu ilacın yüzde 8'i yani 15 milyon 390 bin kutu ilaç kullanılmadan tarihi geçerek çöpe atılmaktadır. Bu araştırma, bizim kampanyamızın ne kadar sosyal içerikli bir kampanya olduğunu ortaya çıkarmaktadır."

Açılış törenine, Ölmez ve İça'nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, Eczacılar Odası Başkanı Hasan Basri Kale, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Yiğit ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel
4 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan doktorun cevaplamak istemediği soru

4 bebeğin ölümünden sorumlu doktorun cevaplamak istemediği soru

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026 yılında hanelerimizin yarısını kendi doğalgazımızla karşılayacağız

2026 yılını işaret etti: Hanelerin yarısının ihtiyacını karşılayacağız

'Safları sıklaştırın' diyen Kılıçdaroğlu'na adliye önünde coşkulu karşılama

Adliye önünde istediği oldu

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener için olay sözler: Ailemi emanet ederim diyen 'işbirlikçi' çıktı, güvenmem hataydı

Akşener için öyle bir ifade kullandı ki, salon resmen buz kesti

title