Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

Kütahya'da Ağaçlandırma Tatbikatı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Kütahya İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırma tatbikatı gerçekleştirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Kütahya İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırma tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat; Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, Ağaçlandırma Şube Müdürü M. Kemal Erdoğan, Kütahya Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan, teknik elemanlar ve Orman Muhafaza Memurları ve TYP katılımcılarının iştiraki ile Seyitömer Eyne Gazi Ağaçlandırma sahasında yapıldı.

Tatbikatta Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, başarılı bir tatbikat geçirilmesi dileklerini ileterek, başarı oranının yükseltilmesi için bu eğitimlerin önemli olduğunu ve varsa hataların düzeltilmesi ya da uygulamada karşılaşılan sorunların yanıtlarını bulması noktasında tatbikatın katkı sağlayacağını söyledi.

Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan, ağaçlandırma sahası hakkında bilgiler verirken; 60 hektar ağaçlandırma sahasının 25 ha. dozer sürümü, 35 hektar ekskavatör çukuru ile dikime hazırlandığını; sahaya 5 bin adet ceviz, 5 bin adet badem, 3 bin adet dut, 10 bin adet mahlep ve 50 bin adet karaçam fidanı dikilmesinin planlandığını söyledi.

Enso, tüplü ve çıplak köklü fidanlar hakkında bilgiler verilen tatbikatta Ağaçlandırma Şube Müdürü Kemal Erdoğan tarafından toprak işleme ve fidan dikimleri konuları işlendi.

Verilen bilgilerin ardından uygulamalı fidan dikimi önce Ağaçlandırma Şube Müdürü tarafından daha sonra da İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları tarafından yapıldı. Çıplak köklü fidanları dikmeden önce dikim çukurunun fidan kök uzunluğunda daha derin bir şekilde açılması, fidanın kök boğazından aşağısı çukur içine kök kıvrıklığı olmadan yerleştirilmesi, daha sonra kök boğazına kadar toprakla doldurulup ayakla sıkıştırılması gerektiği, sığ veya derin dikilmemesi gerektiği belirtildi.

Fidan dikimi hakkında sorulan sorulara yanıtlar verilirken, rüzgarlı ve soğuk günlerde dikim yapılmamasının doğru olacağı dile getirildi.

Tatbikat İşletme Şeflerinin kendi İşletmelerinde görev yapan Orman Muhafaza Memuru ve TYP katılımcıları ile fidan dikimi yapmaları ile son buldu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title