Haberler

Kütahya'da 3 Bin 601 İşletmeye Denetim

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, 2013 yılı içeresinde gıda üretimi yapan 3 bin 601 işletmenin denetimden geçirildiğini söyledi.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, 2013 yılı içeresinde gıda üretimi yapan 3 bin 601 işletmenin denetimden geçirildiğini söyledi.

Yorulmaz, yaptığı açıklamada, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşabilmesi denetimlerin yeni yılda da artırılarak devam edeceğini belirtti.

Gıda işletmelerinin hijyenik şartlarını sürekli olarak muhafaza etmelerini isteyen Yorulmaz, söz konusu hususların takibi için denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini ifade etti.

Yorulmaz, "Denetimlerde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları kontrol edilerek, üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğu gıda denetim elemanlarınca sürekli takip edileceği belirtilmiş, eksik görülen hususların tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine gerekli uyarı ve idari yaptırımların uygulanacağı, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlere aralıksız devam edileceği belirtilmiştir. Gıda güvenliğinin sağlanması amacı ile 2013 yılı başından bugüne kadar bin 138 gıda satış işletmesi, bin 303 toplu tüketim işletmesi ve bin 24 gıda üretim işletmesi ve 136 yem işletmesi olmak üzere toplam 3 bin 601 işletme denetlenmiştir. 2013 numune programı kapsamında 11 aylık planda 270 numune alımı planlanmış olup, 326 numune alınarak yüzde 120 başarıyla numune alımı gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen denetimlerde mevzuata uygunsuzluk yada numunelerin Türk Gıda Kodeksine uygun olmadığı tespit edilen işletmelere idari para cezaları uygulanmıştır. Ocak ayından itibaren bugüne kadar 73 gıda ve yem işletmesine 456 bin 38 TL idari para cezası uygulanmıştır.Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilmiş gıdaları tüketmelerini sağlamak amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan rutin denetimlerin yanında tüketicilerimiz, açıkta satılan, ambalajı yırtılmış, bombeleşmiş gıda ürünlerini satın almamaları gerekmektedir. Halkımızın gıda ürünleriyle ilgili ihbar ve şikayetlerini, '174 Alo Gıda Hattına yada İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize yapmaları durumunda şikayete konu adreslerdeki işletmeler derhal denetlenip gereği yapılmaktadır" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close