Kuşadası Turizmin Belleği Kayıt Altına Alınıyor
Kuşadası turizminin belleği kayıt altına alınıyor.
Kuşadası turizminin belleği kayıt altına alınıyor. Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında yürütülen ve Tarih Vakfı ile Ekin Grubu'nun kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması kapsamında Kuşadası'nda 3 gün süreyle sözlü tarih görüşmeleri yapıldı.
Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm Fakültesi'nin şehir merkezindeki binasında gerçekleştirilen görüşmelerde 24 Kuşadalı turizmci ve ilgili kaynak kişi ile 33 saatlik görüntü ve ses kayıtlı sözlü tarih görüşmeleri gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Nazmi Ozak, Yrd. Doç. Dr. H. Rafet Yüncü, Öğr. Gör. Osman Güldemir, Uzman Seher Geyik, Arş. Gör. Savaş Evren, Arş. Gör. Ece Doğantan ve Gülay Kayacan'dan oluşan yedi kişilik araştırma ekibi üç günde 33 saat 20 dakikalık saatlik görüşme gerçekleştirdi. Kuşadası Sözlü Tarih Görüşmesi kapsamında görüşülenler Cahit Yimsek, Şinasi Hurda, Erdoğan İstanköyle, Ali Ergül, Alcan Kartoğlu, Halit Şakar, Kaptan Ayhan, Taylan Sağnak, Erol Erdem, Osman E. Çolakoğlu, Ferdi Uçargönül, Mehmet Üncu, Hatice Kavafoğlu, Gürbüz Arıkan, Müjgan Şavkay, Ayşe Serifoğlu, Nilgün Şirin, Vildan Koç, Ahmet Kireç, Rıdvan Kavi, Cemile Taka, Nadire Köken, Tacettin Özden ve Dr. Ömer Germen gibi Kuşadası turizminin geçmişini ve yakın tarihini bilen her alandan kaynak kişiler oldu.
Proje koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, Türk turizmcilerin belleklerini kayıt altına alma çalışmalarına geçtiğimiz Mayıs ayında başladıklarını, bugüne kadar 330 kişi ile yaklaşık 450 saatlik görüntü ve ses kayıtlı görüşmenin tamamlandığını söyledi. Prof. Dr. Kozak, şimdiye kadar Antalya, Alanya, Side, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim, Uludağ ve Kapadokya turizmi ile ilgili onlarca kişi ile sözlü tarih görüşmesinin tamamlandığını, önümüzdeki aylarda Fethiye, Erdek, Akçakoca ve Nemrut Dağı olmak üzere, geriye kalan turizm merkezlerinde de görüşmelerin tamamlanmasını planlandığını belirtti. - AYDIN