Kuşadası'nda Yaşayan Giritlilerden 3 Bin İmza
Bu yıl 5.si düzenlenen Giritliler Festivali’nde Maden Ocakları Kanunun değiştirilmesi için 3000 imza toplandı.
Bu yıl 5.si düzenlenen Giritliler Festivali'nde Maden Ocakları Kanunun değiştirilmesi için 3000 imza toplandı.
Kuşadası Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği'nce 17-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen "Giritliler Festivali'nde" Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle müzik yayını yapılmazken, festivale katılan Giritliler, Maden Ocakları Kanunun değiştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmek üzere yaklaşık 3000 imza toplandı.
5.Giritliler Festivali bu yıl, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle müzik yayını olmadan gerçekleştirildi. Festivalin başlangıcında faciada hayatlarını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulundu ve istiklal marşı okundu. Geçen yılların aksine bu sene buruk geçen Giritliler Festivali'ne, İzmir ve ilçeleri, Manisa ve ilçeleri, Söke, Kuşadası'nın yanı sıra İstanbul, Antalya, Mersin, Adana, Antalya, Çanakkale, Hatay, Silifke, Bodrum, Marmaris, Milas, Ayvalık, Erdek, Gemlik, Mudanya, Lübnan ve Girit'ten gelen 3000'in üzerinde Giritli hasret giderirken Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Esnaf, Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar'da festivalde Giritlileri yalnız bırakmadı.
TÜRKÇE-GİRİTLİCE KONUŞMA KILAVUZU
Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği'nce düzenlenen festivalde bu yılda
Girit yemekleri, Mudanya Girit dantelleri ve Girit ile ilgili kitaplar, Girit ile ilgili tşörtler satışa sunuldu. Ayrıca etkinlikte Girit'ten gelen aile büyüklerin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi, Körüklü Girit çizme standı ve Türkiye'de ilk kez yayınlanan Türkçe-Giritlice konuşma kılavuzu sergilendi.
ÇENGEL "SOMA HEPİMİZİN ACISIDIR"
Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği başkanı Yunus Çengel, "İki gün olarak planladığımız 5. Giritliler Festivaline katılımınız bizi onurlandırdı. Soma'da yaşanan faciaya nedeniyle konser ve müzik yayınlarımızı iptal ettik. Soma hepimizin acısıdır. Umarım bir daha böyle facialar yaşamayız. Festivalimizde Soma için bir şeyler yapmak istedik ve etkinliğimize katılan kardeşlerimizden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmek üzere "Maden Ocakları Kanunun" değiştirilmesi için imza kampanyası başlattık ve yaklaşık 3000 imza topladık. Kampanyaya destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Soma'da yaşamını yitiren maden işçilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum" dedi. - AYDIN