Haberler
ABD ve desteklediği teröristler Rakka'da DEAŞ tiyatrosuna hazırlanıyor

Türkiye'nin yanı başında tehlikeli bir oyun başlıyor

Pentagon yetkilisinin cevapsız bıraktığı Türkiye sorusu

Pentagon'u cevapsız bırakan Türkiye sorusu

Esad'ın kaçışı sonrası Türkiye'ye uygulanan ambargo ortaya çıktı

Esad'ın Türkiye ambargoları ortaya çıktı

Muhalifler Hafız Esad'ın türbesini ateşe verip başında kutlama yaptı

Türbe alev alev yanarken başında kutlama yaptılar

Kurban Bayramına Doğru

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Müftüsü Akkuş: "Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri devam ede gelmektedir"

Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, kurban ibadetinin, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri devam ederek geldiğini bildirdi.

Akkuş, Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ibadetin en geniş anlamı ile Allah'a saygı ile boyun eğmek ve emirlerine itaat etme anlamına geldiğini belirterek, ibadetin, hem beden hem de ruhla, şuurlu olarak ve samimi bir niyetle yapılmasının esas olduğunu kaydetti.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan müminin, ilahi rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kestiğini ifade eden Akkuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dini bir terim olarak, ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Böylece hem  maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere bir şekilde yardımda bulunmuş, hem de  Cenab-ı Hakk'a, yaklaşmış olur. Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri devam ede gelmektedir. Kurban kesmek, akıllı, ergen, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan bir Müslümanın yerine getirmesi gereken  mali bir ibadettir. Dolayısıyla, Allah'ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedakarlığın nişanesi olmak üzere  kurban kesmelidir. İbadetlerde sorumluluk bireyseldir. Bu nedenle, dinen zengin olan karı-kocadan her birinin ayrı ayrı kurban kesmesi gerekir. Ancak İmam Malik'e göre aile reisi tüm aile efradı adına bir adet büyükbaş veya küçükbaş hayvan keserse, bu aile bireylerinin hepsi için yeterli olur."

Akkuş, açıklamasında ayrıca, yolcunun kurban kesmesi, kurbanın ne zaman kesileceği, hangi hayvanların kurban olarak kesilebileceği, hangi hayvanların ortak olarak kesileceği, vekalet yoluyla kurban, vekaleten kurban kampanyası ve ölmüş kimseler için kurban kesilip kesilemeyeceği gibi konularda da bilgi verdi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel
title