Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Kuraklığa Dikkat Çekmek İçin "İnsan Zinciri" Oluşturdular

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Vakfı üyeleri, Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında kuraklığa dikkat çekmek için Sapanca Gölü çevresinde "insan zinciri" oluşturdu.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) üyeleri, Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında kuraklığa dikkat çekmek için Sapanca Gölü etrafında "insan zinciri" oluşturdu.

Arifiye ilçesindeki Gölpark Tesisleri'nde buluşan çevreciler, "su yoksa hayat da yok" yazılı pankart taşıdı. TEMA üyeleri, kuraklığa dikkat çekmek için göl kenarında el ele tutuştu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve TEMA Vakfı Sakarya Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, afet çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alan kuraklığa ve su kıtlığına dikkati çekebilmek için Sapanca Gölü'nde buluştuklarını söyledi.

Gümrükçüoğlu, Türkiye'nin en önemli içme suyu kaynaklarından Sapanca Gölü'ndeki çekilmenin ciddi boyutlarda olduğunu savundu.

Kışın yağışlı geçmesi durumunda göldeki kuraklığın hallolacağı şeklinde bir imaj yaratılmaya çalışıldığını öne süren Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuraklığın etkileri kolay kolay ortadan kalkmaz. Son yağan yağışlar, gölde meydana gelen tahribatı belki birkaç ay öteleyebildi ama göldeki bu problemler hala devam ediyor çünkü sanayi ve içme suyu şişeleme tesisleri bu alıma devam ediyor. Dereler bu tesislerin işgali altında, kaçak kullanımlar devam ediyor, iletim hatlarında kayıplar yüzde 50 civarında. Sanayi tesislerinin su alımlarının ortadan kaldırılması gerekiyor."

Yrd. Doç. Dr. Gümrükçüoğlu, belediyelere tahsis edilen su miktarının üzerine çıkılmaması, sanayi için en kısa zamanda alternatif üretilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel
title