Kur'an Kursu Öğreticileri Başbakan'dan Kadro İstedi
Van Din Gönüllüleri ve Görevlileri İlim İrfan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamide Donmuş, kentte bulunan 800 Kur’an kursu öğreticisi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan daimi kadro istediklerini söyledi.
Van Din Gönüllüleri ve Görevlileri İlim İrfan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamide Donmuş, kentte bulunan 800 Kur'an kursu öğreticisi için Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan daimi kadro istediklerini söyledi.
Yaklaşık 10 yıldır ek ders karşılığında hizmet veren Kur'an kursu öğreticileri, bazı açılışlara katılmak üzere cumartesi günü Van'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek, daimi kadro talebinde bulundu. Yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini belirten Van Din Gönüllüleri ve Görevlileri İlim İrfan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamide Donmuş, "Sıkıntılarımızı Sayın Başbakanımıza bir dilekçe halinde sunduk. Dilekçemizde; ilçeden ilçeye değişiklik gösteren ek ders ücreti sistemi ile yapılan ödemeler asgari ücretin yarısına tekabül ediyor. Ayrıca hiçbir özlük hakkı ve sağlık güvencesi bulunmuyor. Sigortalar da her ay sadece 10 gün yatırılıyor. Görev yaptığımız yerlere gidiş geliş masraflarımızı da göz önünde bulundurduğumuz zaman, geriye kalan kazanç yok denecek kadar az miktardadır. KPSS ve DHBT sınavlarına katılıp istenilen düzeyde puan alınmasına rağmen 4 yıldır atama bekleyen ve sınavın geçerlilik süresi dolmak üzere olmasına rağmen ataması yapılmayan geçici Kur'an kursu öğreticileri veya vekil görevliler bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde daimi kadro tahsisi öncelikli talebimiz. Ancak bu sağlanıncaya kadar 4B veya 4C sistemine tabi tutulabiliriz veya taşeron şirketler üzerinde hizmet alım yolu ile daha iyi şartlarda ve özlük hakları sağlanarak çalışmamız sürdürülebilir. Her türlü tehdide rağmen yürüttüğümüz çalışmalar, sağlıklı kurumsal altyapısı oluşturulup desteklenerek daha yaygın bir şekilde sürdürülmesi, bölgemizde yükseltilmek istenen terör olaylarına karşı bir önlem olarak değerlendirilmelidir. Çünkü tarihi, kültürü ve inanç bağı zayıflatılan gençler, terör örgütü tarafından her şekilde kullanılabilecek duruma getiriliyor. Dolayısıyla manevi altyapı eğitimleri hem insanımızın manevi geleceği hem de toplumumuzun huzur ve güveni açısından olmazsa olmaz niteliğinde aciliyeti olan bir ihtiyaçtır" dedi. - VAN