Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2015 öncesine ait yaklaşık 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Kültürel Planlamaya Bakış Osmangazi'de Ele Alındı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kültür ve Tarih Konferansı’nda yerel yönetimlerin kültürel planlama çalışmaları masaya yatırıldı.

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kültür ve Tarih Konferansı'nda yerel yönetimlerin kültürel planlama çalışmaları masaya yatırıldı.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy, belediye başkan yardımcıları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Konferansın konuşmacısı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü Özlem Ece, İKSV tarafından hazırlanan rapor hakkında yerel yönetimlere bilgiler verdi. Ece, "Yerel yönetimlerde kültür politikaları çok önemli. Aynı şekilde kültür politikaları, belediyelerin vatandaşlara ulaşmasında da çok önemli bir araç. Kültürel faaliyetler, vatandaşlarla yerel yönetimlerin adeta bütünleşmesini sağlıyor. Özellikle dezavantajlı kesimlerin kültür sanat etkinliklerine katılabilmesi için mutlaka kentin kültür stratejisi olması gerekiyor. Bu alanda çalışan uzmanların sürece vatandaşları davet etmesi gerekiyor" dedi.

Vatandaşların, kültürel faaliyet konusunda ne istediğinin anlaşılması ve insanların kültürel faaliyetlere nasıl dahil edilebileceğinin belirlenmesi için, yerel yönetimlerin kültürel planlamaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Ece, "Türkiye'de kültür planlaması anlayışı ne yazık ki çok gelişmiş değil. İstanbul'daki ilçe belediyelerini baz alarak bir araştırma yaptık. Bir planlama var ancak, kapsamlı ve bütünleştirici bir planlama değil. Kültürel planlamalar, daha çok etkinliklere katılan insan sayısı, faaliyetlere ayrılan bütçe ve inşa edilen kültür merkezleri gibi rakamsal verilerden oluşuyor. Kültürel faaliyetlere kaynak ayırmak güzel bir şey ancak, önemli olan kültürün dönüştürücü gücünü vurgulamak. Kültürel faaliyetlerin insanların sosyal hayatında neleri değiştirdiğini ve düşünce güçlerine neler kattığını incelemek gerekiyor. Maalesef ki bu planlamayı ve araştırmayı layıkıyla uygulayan çok fazla belediye yok" diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy ise, "İnsanlık tarihini araştırdığımızda görüyoruz ki, insanların birbirleriyle ilişkileri, yaşam tarzları ve ticaretleri, zamanla kültürel bir boyut kazanmıştır. Günümüze geldiğimizde ise gelişen ulaşım teknolojileri ve son 50 yıl içinde ortaya çıkan kitle iletişim araçlarındaki büyük gelişmeler, insanları her ne kadar yakınlaştırmış gibi gözükse de, bir o kadar da kendi kültürlerinden uzaklaştırmaya ve başkalaştırmaya başlamıştır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title