Haberler

Kula'da "Meme ve Rahim Ağzı Kanseri" Anlatıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlara yönelik meme ve rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları, CBÜ Kula MYO toplantı salonunda yapıldı.

Kadınlara yönelik meme ve rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksek okulu toplantı salonunda yapıldı. Seminere katılımın az olması gözden kaçmadı.

Kula Devlet hastanesi doktorları kadın doğum uzmanı Op. Dr. Mehmet Sipahi ve genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Ali Demir tarafından meme ve rahim ağzı kanseri erken tanısı için kadınlara yönelik eğitim semineri, Kulalı kadınlara yönelik yapıldı. Seminerde, özellikle son dönemde bazı ünlü sanatçıların da bu kansere yakalanmasından dolayı meme kanserinde erken teşhisin öneminin daha çok vurgulandığı belirtildi. Op Dr. Sipahi ve Op. Dr. Demir, eğitim seminerinde kadınları meme ve rahim ağzı kanseri (serviks) hakkında bilgilendirdi ve kadınların sorularını cevapladı.

Op.Dr. Mehmet Sipahi, "Kadınları başka bir kanser türü olan rahim ağzı kanseri konusunda bilgilendirdi. Kolay belirti vermediği için rahim ağzı kanseri ile ilgili her yıl düzenli olarak kadın doğum uzmanına gidilmesi gerektiğini vurgulayan Sipahi, "Erken tanı çok önemli. Çok basit bir test olan pap-smear testi ile kadınlarımıza erken tanı konuyor. Rahim ağzı kanserine HPV virüsü neden olmaktadır. Ancak kötü beslenme, bağışıklık sisteminin zayıf olması, yaşlılık, sigara kullanımı rahim ağzı kanseri nedenleri arasındadır" dedi.

Op. Dr. Ali Demir ise, dünyada ve Türkiye'de kadınlarda en sık rastlanan kanser tipinin meme kanseri olduğunu belirterek, erken teşhisle kanser riskinin ortadan kalkabileceğini söyledi. 40 yaşını geçen her kadının yılda en az bir kez, gençlerin ise 2-3 yılda bir kontrole gitmelerinin önemini vurgulayan Demir, "40 yaş üstü kadınlar kontrollerini her yıl yaptırmalı. Ayrıca, doğum yapmamış olanlar, 35 yaşından sonra anne olanlar, kilolular, alkol kullananlar ve ailesinde meme kanseri hikayesi bulananlar da risk gurubunu oluşturuyor. Ancak önemli olan erken tanıdır. Erken tanı ile kanser hastalığı başlamadan önlenecektir" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close