Haberler

Küçükçekmece Belediyesi'nden Uluslararası Doktorlar Birliği Gönüllülerine Destek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Güllüçayır, gönüllü olarak mülteci çocukları muayene etti.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Güllüçayır, gönüllü olarak mülteci çocukları muayene etti.

Uluslararası Doktorlar Birliği (AID), Suriye Eğitim Derneği işbirliğiyle Suriyeli mülteci çocuklara gönüllü sağlık hizmeti vererek, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bu kapsamda, Küçükçekmece ilçesinde de uygulanan projeyle, Kanarya mahallesinde Suriyeli çocukların gönüllü doktorlar tarafından sağlık taramaları gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen uygulamaya gönüllü doktor olarak katılan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır da çocukların muayenelerini gerçekleştirdi.

"KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Güllüçayır, duyarlılıklarından dolayı Uluslararası Doktorlar Birliği'ne teşekkür ettiği konuşmasında, "Küçükçekmece Belediyesi talep halinde mülteci hastaların tedavilerini Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirmektedir. Ayrıca, giyim, gıda, yakacak ihtiyaçları da karşılanmaktadır. Engelli çocuklarımıza da akülü sandalye temin ediyoruz. Uluslararası Doktorlar Birliği'ne teşekkür ederim. Kardeşlik bilinciyle, mültecilere sahip çıkmamız gerekiyor. Bu projelerle, aile hakkında da bilgi alarak, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla ailenin ihtiyaçlarını saptama noktasında da işbirliği yapmış oluyoruz" diye konuştu.

"2 BİN 100 MÜLTECİ ÇOCUĞUN SAĞLIK TARAMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Uluslararası Doktorlar Birliği üyesi gönüllü doktor Muhammed Yaşar Sever ise proje kapsamında 2 bin 100 mülteci çocuğun sağlık taramasını gerçekleştireceklerini dile getirerek, "Asıl amacımız, savaş mağduru çocukların sağlık durumlarının tespiti ve sağlığa ulaşabiliyorlar mı, ulaştıkları zaman takipleri yapılıyor mu? Bu düzeni kurmak. Mültecilerin kurumlara başvurmasını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Kronik hastalıkları olanların tespiti, takibi, tamamlayıcı tedavilerinin yapılması bizler için çok önemli. Bu projenin Türkiye için de bir önemi var. Toplumumuzda bulaşıcı hastalıkların önüne geçmeyi de planlıyoruz" diye konuştu.

AID'İN HEDEFİ

Uluslararası Doktorlar Birliği, dünyanın her yerinde afet ve yoksulluk kurbanı olan insanların yanında olmayı kendine görev bilerek, tıbbi yardım ve desteğe ihtiyaç duyan herkese ulaşmayı kendine hedef ediniyor. Bu kapsamda, İstanbul'da Suriye Eğitim Derneği Okullarında eğitim gören 6-14 yaş grubu mülteci Suriyeli ilköğretim öğrencilerinde görülen sağlık problemlerinin, psikososyal ve bedensel gelişim durumlarının tespiti ve sağlık durumunu iyileştirmek için gerekli tedbirlerin alınması hedefleniyor. Akut sağlık problemi olan çocukları tedavilerinin düzenlenmesi için ilgili kurumlara yönlendiren AID, çocuklara hijyen ve koruyucu sağlık yöntemlerini anlatarak, refakatçilere de Suriyeli mültecilere sağlanan sağlık hizmetlerine ulaşım hakkı konusunda bilgilendirme yapıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close