Küçük Menderes Sulama Birliği, Köy Yollarında
Küçük Menderes Sulama Birliği yönetimi, sulama kanalları çalışmalarının son durumuyla ilgili bilgi vermek üzere köyleri ziyaret ediyor.
Küçük Menderes Sulama Birliği yönetimi, birliğe kayıtlı üye sayısını artırmak ve sulama kanalları çalışmalarının son durumuyla ilgili bilgi vermek üzere köyleri ziyaret ediyor. Dün gerçekleştirilen ziyarette, Alaşarlı köyünden çok sayıda üretici birliğe kayıt oldu.
Sulama Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kaptan ve sayman Ahmet Çetin, önceki akşam Alaşarlı ve Kızılcaavlu köylerindeki üreticilerle bir araya geldi. 2013 yılı yaz mevsimine doğru başlayacak kısmi sulamadan faydalanacak olan her iki köyde de üreticiler yetkililerden sulama kanallarının inşaatı ve sulama şekli konusunda bilgi aldılar. Hem Alaşarlı, hem de Kızılcaavlu köylerindeki üreticiler köyün kuzeyindeki arazilerin sulama projesi kapsamında yer almamasından yakındı.
Alaşarlı köyünde 40 üretici tapu senetlerinin ve kimliklerinin fotokopileri ile birlikte köy kahvesine gelerek, Sulama Birliği'ne kayıt oldular. Birlik üyesi üreticilere imzalı üyelik kartları teslim edildi. Alaşarlı ve Kızılcaavlu köylerinde yapılan kayıtlarla birlikte Sulama Birliği'nin üye sayısı 400'e yükseldi.
Sulama kanallarının inşasının yanı sıra toplulaştırma yapılan bölgelerde greyderlerin arazide üretim yollarını hazırladığını ifade eden Sulama Birlik Başkanı Kaptan, "İlk etapta su verilmesi planlanan bin hektarlık arazide kalan köylerimiz başta olmak üzere üye kayıtları için köy ziyaretlerimizi hızlandırdık. Üreticilerimizin ucuz sudan faydalanabilmeleri için birliğe kayıtlı olmaları gerekiyor. Bu durumu üreticilerimize aktararak birliğe kayıt olmalarını istiyoruz. Alaşarlı ve Kızılcaavlu köylerinde kahve toplantısı şeklinde üreticilerimizle bir araya geldik. Özellikle Alaşarlı'da çok büyük ilgi oldu. Önümüzdeki hafta ortalarına kadar Çaylı-Beydağ arasındaki bölgede üye kayıtlarına devam edeceğiz. İlk turu tamamladıktan sonra köylerimizi bir kez daha ziyaret edip, hem kayıt yapıp hem de bilgi vereceğiz. Üreticilerimiz dilerlerse Ödemiş'te Müze yanındaki DSİ şantiyesine de gelerek kayıt yaptırabilirler" dedi.
Göreve başladıklarında 272 olan üye sayısının 400'e geldiğini belirten Kaptan, "Ne kadar çok üretici kayıt yaptırırsa sulama projesi o kadar daha fazla amacına ulaşır. Üye sayımız mutlaka artacaktır. Sulama projesinde üreticiler dekar başına ortalama 25 liradan sulama yapabilecek. Bu da üretirken kazanmak demek. Üreticilerimiz kimlik ve tapu fotokopisi, vesikalık fotoğraf ile kayıt yaptırabilirler. Kayıt esnasında dekar başına 20 lira kayıt ücreti alınıyor. Tüm üreticilerimizi Sulama Birliği'ne bekliyoruz" diye konuştu. - İZMİR