Haberler

Kto Karatay Üniversitesi'nde İşbirliği Protokolü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ile Elektrik Üreticileri Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ile Elektrik Üreticileri Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

KTO Karatay Üniversitesi'nde düzenlenen program " Türkiye'de Enerji Politikaları'nın Geleceği Açısından Yenilenebilir Enerji" konulu panel ile başladı. Programa, Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyet Üyeleri ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar, İSKEN Enerji Genel Müdürü Dr. Sırrı Uyanık, Elektrik Üreticileri Dernek Başkanı Önder Karaduman, öğretim üyeleri, ve öğrencileri katıldı.

"DEĞERLENDİRMEYİ BEKLEYEN BİR POTANSİYEL VAR"

Panelde konuşan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar, " Türkiye, yıllık enerji talebinde en yüksek artışı olan ülkelerden biridir. Dünyada nadir olan ülkelerden birisidir Türkiye. Yenilenebilir enerjinin tüm branşlarında ciddi bir zenginliği olan ülkedir. Güneşte de zengin, rüzgarda da zengin, belli bir dalga enerji potansiyeli var, jeotermalde dünyanın en iyileri arasında, biokütle enerji potansiyeli oldukça yüksek. Tüm bunlarda değerlendirmeyi bekleyen bir potansiyel var" dedi.

"MUTLAKA NÜKLEER SANTRAL KURMALIYIZ"

Elektrik Üreticileri Dernek Başkanı Önder Karaduman, Türkiye'de doğalgazın elektrik üretiminde yüzde 50 payının olmasını eleştirerek, "Paramızın birçoğunu Rusya'ya götürüyoruz, veriyoruz ve ısınacağımız yerde o ısınacağımız gazla elektrik üretiyoruz. Tabiri caizse dünyada bundan daha aptalca bir iş yoktur. Yani bizim mutlaka yapmamız gereken bir şey var. Bu doğalgaz miktarını küçültüp kendimizi baz yük santral dediğimiz, yani sürekli çalışan santrallere ihtiyacımız var. O baz yük santraller ya kömür olur ya da nükleer olurlar. Son 5-10 senedir bağırıp çağırıyoruz ve diyoruz ki, 'nükleer, nükleer, nükleer'. Bizim mutlaka nükleeri kurmamız lazım" diye konuştu.

İSKEN Enerji Genel Müdürü Dr. Sırrı Uyanık ise, "Türkiye'de rüzgar enerjisi oldukça genişledi ve artıyor. 2023 yılı hedefi 20 bin megavat. Şu anda 3 bin 900 megavat civarındayız. Yani önümüzdeki 8 yıl içerisinde 16 bin megavat yeni rüzgar yatırımlarının yapılması lazım. Bugünkü hızla ve bugünkü anlayışla biraz zor. Bazı şeylerin daha hızlandırılması, bazı şeylerin iyi tespit edilmesi lazım. Doğru politikalar uygulanması lazım" şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Panel soru cevap kısmıyla sona erdi. Panelin ardından KTO Karatay Üniversitesi ile Elektrik Üreticileri Derneği arasında Elektrik Üreticileri Derneği ve üyesi olan firmalarda birlikte enerji sektörüne yönelik olarak Ar-Ge çalışmaları yapmak, öğrencilerin staj ve istihdamı konusunda faaliyetlerde bulunmak, sertifika ve lisansüstü programlar ile sektörün sorunlarının tartışıldığı kongreler, konferanslar, toplantılar düzenlemek suretiyle üniversite-sanayi/iş dünyası işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ve Elektrik Üreticileri Dernek Başkanı Önder Karaduman arasında işbirliği Protokolü imzaları atıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Maserati'ye mi biniyor? İşte Yavuz Ağıralioğlu'nun özel plakalı makam aracı

Maserati'ye mi biniyor? İşte Ağıralioğlu'nun özel plakalı makam aracı

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

title