Koü'de "Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi" Açıldı

Koü'de
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi, iletişim öğrencilerini toplumsal cinsiyet eğitimi için bir araya getirmek amacıyla "Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi"...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi, iletişim öğrencilerini toplumsal cinsiyet eğitimi için bir araya getirmek amacıyla "Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi" çalışmaları düzenledi.

KOÜ'den yapılan açıklamada, medyanın toplumsal cinsiyet üzerindeki önemine vurgu yapılan atölye çalışması açılışına Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akbulut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı bildirildi.

Burada konuşan Prof. Dr. Komsuoğlu, medyanın toplum üzerindeki etkisine vurgu yaparak, "Siz topluma ne kadar C vitaminin iyi olduğunu anlatırsanız anlatın. Medyada yer alacak bir olumsuz haber, toplumun C vitamininden uzaklaşmasını sağlar. Medyanın etkisi bir hekimin etkisinden 10 kat daha fazladır" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere öğütler de veren Komsuoğlu, "Yıkıcı değil yapıcı olun, bir şeyi yapmak, yıkmaktan çok daha zordur. Bu yüzden de kaleminizi, kalbinizi ve fotoğraf makinenizi birleştirmeli ve ona göre hareket etmelisiniz" şeklinde konuştu.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek burada yaptığı konuşmada, öznesi ve nesnesi kadın olan her konuda dernek olarak çalıştıklarını, kadın sağlığı, istihdam ve eğitim konularında ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Belli bir görüş ile dünyaya gelindiğini, daha sonradan toplumun da etkisiyle kadın ve erkeğe olan bakış açısının geliştiğini belirten Dekan Akbulut ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Medyanın cinsiyet kodları üzerinde etkisi tartışılmayacak kadar büyük. Ancak bunun da bir kurmaca olduğunu unutmamak gerekir. Bu noktada da siz gençler devreye giriyorsunuz. Daha demokratik, daha barışçıl, daha saygılı bir gelecek için sizler önemlisiniz"

Türkiye'deki çeşitli iletişim fakültelerinden öğrencilerin bir araya geleceği ve tartışma ortamlarının oluşturulacağı "Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi"nin 30 Kasım'a kadar süreceği bildirildi.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel
title