Körfez'in En Büyük Bayrağı Karşıyaka'da Dalgalandı
Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, İzmir Körfezi’nin en büyük Türk bayrağını Karşıyaka semalarına astı.
Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, İzmir Körfezi'nin en büyük Türk bayrağını Karşıyaka semalarına astı. 150 metrekarelik dev bayrağın göndere çekildiği tören duygusal anlara da sahne oldu. Başkan Akpınar, "Hiçbir kuvvet, hiçbir baskı, hiçbir oyun, içimizdeki Çanakkale ruhunu yok edemeyecek" dedi. Çanakkale'de şehit olan Karşıyakalılar anısına oluşturulan Anıt Kaya da törenle açıldı.
Karşıyaka Belediyesi, Çanakkale Destanı'nın 101. yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutladı. Mavişehir'deki Denizkızı Parkı'nın içine; kromaj kaplı çelik konstrüksiyondan yapılan 50 metrelik gönder direği çeken belediye, İzmir Körfezi'nin en büyük Türk bayrağını da burada dalgalandırmaya başladı. Körfez'in her noktasından görülebilen 150 metrekarelik dev bayrağın göndere çekilme töreni, Çanakkale Savaşları'nın yıl dönümü olan 18 Mart'ta yoğun katılımla yapıldı. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı ile Karşıyaka semalarına yükselen bayrak, duygusal anların da yaşanmasına neden oldu. Mavişehir bulunan Denizkızı Parkı'ndaki törende, canlı heykeller de gösteri sundu ve ardından gönderin yapımında emeği geçen Ferit Turan'a plaket verildi. Bayrağın taban alanı, traverten kaplı led ve dört adet projektör ile aydınlatılacak. Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl da Çanakkale Anıtı'nın prototipini aynı parkın içine dikmiş, Çanakkale ruhunu Karşıyaka'ya taşımıştı.
"GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER"
Aynı park içinde ayrıca; Çanakkale Savaşları sırasında şehit düşen 15 Karşıyakalı için de Yamanlar Dağı'ndan getirilen Anıt Kaya'nın açılışı yapıldı. Kayanın üzerine, kahraman şehitlerin isimleri yazıldı. Gecenin son etkinliği ise Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Ahmet Diker ve Ekrem Altay tarafından sahnelenen "Geri Dönmeyi Düşünmediler" temalı halk oyunları ve drama gösterisi salonu dolduranlar tarafından büyük alkış aldı. Gösteride yedi farklı bölgenin kültürü dans ve drama ile anlatıldı. Gecenin sonunda hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşı söylendi.
"ÇANAKKALE RUHUNDAN VAZGEÇMEYİZ"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Biz savaşlara, teröre, faili meçhullere pek çok değerini kurban vermiş bir halkız. Gençlerimiz, askerlerimiz, polislerimiz, görevi uğruna canını veren öğretmenlerimiz, bilim insanlarımız, sanatçılarımız ve daha nicesi. Onların boşuna ölmediklerini kanıtlayacak tek şey; bizim yurtseverliğimiz, ülkemize olan sonsuz bağlılığımız, hiç birinden ödün veremeyeceğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleridir. Biz çağdaşlığa, laikliğe, demokrasiye, insan haklarına, bilime ve sanata ne kadar değer verir, koruyup geliştirmek için ne kadar çalışırsak, aziz şehitlerimiz o kadar huzur içinde uyuyacaktır. Hepsini saygıyla, minnetle ve hasretle anıyorum. Hiçbir kuvvet, hiçbir baskı, hiçbir oyun, bizi bu duruşumuzdan ve Çanakkale ruhumuzdan vazgeçiremeyecektir. Büyük hatıraları önünde bir kez daha söz veriyoruz" diye konuştu. Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise 150 metrekarelik dev bayrağın Karşıyaka'ya çok yakıştığını söyledi.
TÖRENE YOĞUN KATILIM
Törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilci Ahmet Berki Dibek, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. - İZMİR