Konya, TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi'ne Talip
KONYA (İHA) – Konya Sanayi Odası, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi üreticileriyle Konyalı firmaları Konya Endüstri Günü’nde buluşturdu.
KONYA (İHA) – Konya Sanayi Odası, Türkiye'nin en büyük savunma sanayi üreticileriyle Konyalı firmaları Konya Endüstri Günü'nde buluşturdu.
Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, "Konya Endüstri Günü"nün açılışı töreni yapıldı.
Bir otelde gerçekleşen programa Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Çetinkaya, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Gündoğdu, Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Dörtkaşlı ve yatırımcılar katıldı.
"TSK MALZEME YERLİLEŞTİRME SERGİSİ KONYA'DA YAPILSIN"
Konya'nın savunma sanayi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Malzeme Yerlileştirme Sergisi'nin Konya'da yapılması için talip olduklarını söyleyerek, Konya sanayisi için destek istedi.
KSO Başkanı Kütükcü, " Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayi ihracatının yüzde 94'ünü Konya'nın da aralarında olduğu 5 il yapmaktadır. Bunlar Ankara, Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Konya'dan oluşmaktadır. Konya, savunma ve havacılık sanayi ihracatında, Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde performans göstermektedir. Bu yılın ilk 5 ayında, savunma ve havacılık sektörünün Türkiye ihracatındaki payı yüzde 25,34 yükselerek, 32 milyon 565 bin dolara ulaştı. Bu rakamlar elbette yeterli değil. Konya'nın hem milli projelerimizde hem de ihracatta daha fazlasını yapacak potansiyeli var. Savunma sanayinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda, Konya'nın bu ihtiyaçlardan birçoğunu karşılayabilecek kurulu tesisleri ve üretim yeteneği olduğunu görüyoruz. 2015 yılında yapılacak TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi'ne ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bunun için de bütün imkanlarımızla birlikte seferber olmaya da hazırız. Sergi malzemelerinin transferi, sergiye diğer ülke ve şehirlerden katılacak ziyaretçilerin ulaşımı, konaklaması, Konya Ticaret Odamız tarafından kazandırılan son derece modern fuar alanı gibi önemli avantajlarımız var. Konya'ya desteğinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz" şeklinde konuştu.
-2023 YILINDA MİLLİ SAVUNMA HEDEFİ-
Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Dörtkaşlı, 2023 yılında milli savunma sanayi üretmeyi hedefleri olduğunu aktararak, "Dünyadaki ilk 10 ülkeden ziyade, bizim bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonra 2023'te bizim olsun dediklerimiz, egemen olsun dediklerimiz, milli tank, gemi, haberleşme uydusu, istihbarat uydusu, radar, muhalif uçak, insansız hava aracı, dünyada pek çok emsali olan ve birkaç kişinin de yaptığı roketler-mühimmatlar…Bunları koyduğunuz zaman ilk 10 değil, bizim konuştuğumuz konu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri var ya, onların sahip olduğundan, sahip olacakları şeylerden bahsediyoruz. 2023'te Türkiye'nin koyduğu hedefler bunlar" ifadelerini kullandı.
-DESTEK SÖZÜ-
Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Gündoğdu ise, TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi'nin Konya'da yapılması destek olacağını belirtti. Gündoğdu, "Bizim gündemimizde Konya'da olacak. Bunu yakından takip edeceğim arkadaşlarımla birlikte. TSK'nın lojistik birimlerinin organize ettiği bir sergi ama biz de kendileri ile görüşürüz. İmkan varsa Konya'da yapmaktan hepimiz çok memnun oluruz" dedi.
Program ikili görüşmeler ile sürmeye devam etti. - KONYA