Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Konya'da Çiftçilere Eğitim Semineri

Konya'da Çiftçilere Eğitim Semineri
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da, Avrupa Birliği (AB) Destekli Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı Çerçevesinde Yapılan Tarıma Dayalı Yatırım ve Makine ve Ekipman Alım Desteği Konularında Çiftçilere Eğitim Semineri Düzenlendi.

Konya'da, Avrupa Birliği (AB) destekli Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı çerçevesinde yapılan Tarıma Dayalı Yatırım ve Makine ve Ekipman Alım Desteği konularında çiftçilere eğitim semineri düzenlendi.

Konya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknokent Proje ve İş Geliştirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kenan Peker ile Uzman Naciye Özdemir katıldı. Doç. Dr. Kenan Peker, projenin 2005 yılında başladığını ve 2010 yılına kadar devam edeceğini belirterek, "Destekler, Ekonomik Yatırımlar ve Tarımsal Altyapı desteklemeleri olarak iki başlıkta sunuluyor. Ekonomik yatırımlar kapsamında depolama, işleme, ambalaj ve paketleme ile alternatif enerji kaynakları konuları yer alıyor. Bu başlıkta yapılan projelerin 12 ay içinde bitirilmesi şartı aranıyor. Projeyi kişi tek başına ya da ortak bir grup oluşturarak verebiliyor. Projenin yüzde 50'si hibe, yüzde 50'sini öz kaynaklar oluşturuyor. Bu öz kaynaklar da leasing yada kredi olabilir. Eğer kişi kendi başvurursa proje bedeli 50 bin YTL, grup halinde başvurulursa ise 350 bin YTL bedel veriliyor. Bu bedelin yarısını devlet, geri kalanını şahıs yada grup kendi karşılıyor" dedi.

Desteklemede bir diğer destek konusunun da Tarımsal Altyapı olduğunu dile getiren Kenan Peker, "Bu desteklemenin kapsadığı konu ise köylerde bulunan mevcut sulama sistemlerinin basınçlı sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme ve geliştirme konuları. Bu desteğe ise kişisel başvuru yapılamıyor. Bu desteklemeye Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, Kaymakamlıklar ve Tarımsal Sulama Birlikleri başvurabiliyor. Proje bedelinin yüzde 25'ini başvuru yapan, yüzde 75'ini ise devlet karşılıyor. 400 bin YTL olarak belirlenen desteğin 300 bin YTL'si devlet tarafından karşılanıyor. Bu desteklemede amaç köy bazlı modern yağmurlama ve damla sulama sistemlerinin tesis edilmesi. Her iki destek programı için Çiftçi Kayıt Sistemi ya da başka bir kayıt sistemine kayıtlı olma şartı var" şeklinde konuştu.

(MÇ-FM)

20.04.2007 18:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title