Haberler

Konak Belediyesi'nden Gülümseyen Gözler Projesi

Konak Belediyesi'nden Gülümseyen Gözler Projesi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile Konak Belediyesi uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçmek ve madde kullanımı ile sonuçları hakkında insanları duyarlı kılmak amacıyla 'Gülümseyen Gözler' projesini hayata geçirdi.kaleme aldığı 'Yaşatmak' isimli...

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile Konak Belediyesi uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçmek ve madde kullanımı ile sonuçları hakkında insanları duyarlı kılmak amacıyla 'Gülümseyen Gözler' projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Narkotik Büro Amirliği'nde görevli bağımlılık uzmanı eğitmenler

meslek yaşamları boyunca tanık oldukları

hayat hikayelerini

Alper Akdeniz'in

kaleme aldığı 'Yaşatmak' isimli tiyatro oyunuyla anlatılıyor.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyuna duayen gazeteci Uğur Dündar, İzmir İl Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube

Müdürü Mehmet Erikoğlu,

öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Projenin hedef kitlesinin madde bağımlılığı konusunda en büyük risk grubunda olan gençler, anne - babalar ve yetişkinler olduğu belirtilirken, "Sağlıklı bir nesil, mutlu bir gelecek için maddeye değil, hayata bağlan" sloganıyla okullarda ve üniversitelerde seminerler düzenleneceği kaydedildi.

Yıllarca yaptığı televizyon programlarıyla uyuşturucu ve bağımlılık konularını ekrana ve gündeme taşıyan araştırmacı gazeteci Uğur Dündar, gençleri ve aileleri özellikle sentetik haplar konusunda uyardı.

Dündar, gençlere sakın hapçı olmayın uyarısında bulunarak, "Masum gibi görünen bu haplar vücutta büyük tahribatlar yaratıyor. Ben bir haberci olarak yıllarca bu konuları haber yaparak gençleri ve aileleri uyuşturucunun tehlikelerine karşı uyarmak istedim. Hayatlarımızı güzel yaşamanız için adadık. Bu haberler sonucunda Türkiye'de yeşil ve kırmızı reçete uygulamasına başlandı. Sizin gibi birkaç genci bile bu tehlikelerden uzak tutabildiysem ne mutlu bana" diye konuştu.

Proje kapsamında doğa yürüyüşleri, uçurtma şenlikleri, balık tutma ve tiyatro etkinlikleri ile meslek edindirme kursları ve okullarda düzenlenecek olan madde bağımlılığını konu alan kısa film yarışmalarıyla birlikte farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Madde kullanımıyla ilgili 70 bin broşür hazırlanarak, ailelere ve gençlere dağıtılacak. Söz konusu slogan da belediyelerin belirlediği yerlerde 4 bin 500 adet bilboard afiş olarak asılacak. Proje, 30 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da böyle bir projenin içinde yer almanın heyecan verici olduğunu ifade ederek, "Ailelerin, eğitim çağına gelmiş çocuklarını esirgemek istediği konuların başında madde bağımlılığı geliyor. Bu konuda gençlerimizi bilinçlendirmek büyük önem taşıyor. Aileler de çocuklarıyla doğru iletişim kurmalı. Devletin tüm kurumlarının bu projenin içinde olması çok anlamlı. Biz de sonuna kadar projenin destekçisiyiz" diye konuştu.

İzmir İl Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu da uyuşturucuyla mücadelenin önemine değinerek, şu bilgileri verdi: "Uyuşturucu toplumu kemiriyor, bir kurt gibi gelecek nesilleri ve aileleri yok ediyor. O nedenle uyuşturucuyla mücadeleye çok önem veriyoruz. Ülkemiz uyuşturucu geçişinin ortasında yer alıyor ama İzmir'de bu konuda çok ciddi başarılar elde ettik. İlimizde sadece gençlere yönelik değil, terör ve internet suçlarıyla ilgili projeler de yürütüyoruz. Bu projenin amacı bireylerin maddeyle tanışmasını engellemek, maddeye ulaşılabilirliğini azaltmak, madde kullanımı konusunda sosyal faaliyetlerle duyarlılık oluşturmak ve bağımlı bireylerin toplumsal yaşama yeniden uyum sağlamasıdır."

(HD)

06.03.2013 10: 19: 26

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close