Haberler
Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 2.1 büyüdü

Türkiye ekonomisinden sevindiren haber

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında yakalama kararı

Özel'in cezaevi ziyareti sırasında başkan yardımcısına operasyon

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Döviz büroları ve kuyumculardan sahte dolar fırsatçılığı

Dolaşıma sokulan sahte dolarlar üzerinden akılalmaz yöntem

Kocaeli'nin Atığı Paraya Dönüşüyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de bir geri dönüşüm firması kağıt, plastik, cam ve metal olmak üzere ayda bin 250 ton atığı ekonomiye kazandırıyor.

Kocaeli'de bir geri dönüşüm firması kağıt, plastik, cam ve metal olmak üzere ayda bin 250 ton atığı ekonomiye kazandırıyor.

Geri dönüşüm firmasının Atık Toplama Müdürü Mustafa Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeler, sanayi kuruluşları ve vatandaşların getirdikleri kağıt, plastik, cam ve metal atıkları depolayarak ayrıştırdıklarını söyledi.

Atıkların ayrıştırıldıktan sonra sanayi kuruluşlarına ham madde olarak pazarladıklarını ifade eden Güvenç, ayda yaklaşık bin 250 ton atığın ekonomiye kazandırıldığını belirtti.

Atıklardan sadece gıda ambalajlarında kullanılmadığını dile getiren Güvenç,

"2005 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Geri dönüşümün başlangıcı daha eski. Önceden metal geri dönüşümde önemli iken günümüzde plastik daha fazla önem kazandı. Plastik malzemelerin artmasıyla plastik atık miktarı da arttı" dedi.

Güvenç, kağıt ile alüminyumun geri dönüşümünün de önemli olduğunu vurgulayarak, "Atıkların toplanmaması, belediyeler için daha büyük problem olacak. Atık depolama alanlarında depolanması daha güç olacak daha geniş alanlara ihtiyaç duyulacak. Belediyeler artık atığını satmak için ihaleler yapıyor. Günümüzde atığın paraya dönüştüğünün farkına varıldı" ifadesini kulandı.

Evsel atıkların ikili olarak toplanabilmesi için çeşitli projeler üretilmek istendiğini anlatan Güvenç, her eve bir mavi, bir de sarı poşetler dağıtılıp birine geri dönüşümü olabilen atıklar diğerine ise geri dönüşmeyen atıkların konulacağını dile getirdi.

Güvenç, bu yöntemin başarılı olup olmadığını şu anda bilemeyeceğini belirterek, yeniden kazandırdıkları atıkların ülke ekonomisine artı değer sağladığına işaret etti.

Muhabir: Necdet Doğruyol

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel
title